JULFEST PÅ FÖRLAGET LIND & CO

Vem är den där gängliga mannen med mycket hår fast inte på huvudet? Ur hans öron står det som tjocka penslar.

Jo men det är ju Ludvig Rasmusson, P1-programmet ”God morgon Världens” främste krönikör. Den som hört hans ljuvligt pipiga stämma glömmer den aldrig.

Det är julfest på förlaget Lind & Co och litterärt folk hugger in på den uppdukade buffén.

”Finns det några betydande samtida intellektuella här?” frågar jag Ludvig.

”Vete Katten” svarar han med munnen full av löjrom, ”Tränat folk som går på sådana här kalas ser en alltid över axeln för att upptäcka om det står någon intressantare person bakom en. Men den tekniken behärskar inte jag”

Lars-Ragnar Forssberg, samhällsreporter och författare, ansluter och bekänner att även han är en usel minglare.

”Men vad fan” säger jag och hugger Ludvig i armen ”Här måste ju finnas bildade människor”.

Med krönikören som torped framför mig går vi genom trängseln och Ludvig antastar den ene efter den andre och säger att ”Täppas vill träffa en intellektuell”.

Det leder till många roliga samtal men jag är så dålig på namn att jag glömmer vad de heter. Talar med en man, specialist på historiska verk, om Leif GW:s sexliv. Och Ludvig gnäller något om att han ju är så tjock. Jag påpekar att det finns kvinnor som tänder på tjockisar och hellre väljer dem än vältränade män som han och jag.

Så där håller det på.

Pratar med Per I. Gedin som skrivit en 600 sidor tjock lunta om Carl Larsson. Redaktören för Grönköpings Veckoblad är också en trevlig karl.

Vid en bokhylla står den kramgoa psykologen Lena Teurnell. Hon har tillsammans med Bo Sigrell kommit med en bok om Narcissism och vi är förlagskollegor.

Vid utgången får jag en ”Goody bag” med en bok av Marguerite Duras och en av Kicki Danielsson. Det är både bredd och djup på Lind & co. På väg nedför trappen stöter jag ihop med Jonas Moström, även han på Lind och han och jag ska framträda på söndag efter lunch. Det är Boksöndag på Södra Teatern och det kommer en massa författare och pratar t.ex. ”Bitterfittan” Maria Sveland, den fantastiska Karin Thunberg och en som heter Jan Guillou.

En kul kväll.

Ludvig Rasmusson, jag och Lars-Ragnar Forsberg

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.