LUCIASÄNDNING

Morgonen är blöt blyerts. Även om jag inte ser förnimmer jag allt det gråa. Det är en mäktig känsla. Tänker; Idag kan ingenting, absolut ingenting hända. Klart det är Lucia men ingen ljusdrottning i världen rår på en så blöt decemberdag som denna. Det är grått och den enda utvecklingsmöjligheten är att det kan bli ännu gråare.

Anländer således lite avslagen till Sveriges Radio i Sundsvall.

Då, strax innan sändning, klappar telefonförbindelsen via 099-51010 samman. Ett Telefonprogram utan telefon är som en Tomte utan skägg, som en Lucia utan ljus eller som en gris utan nöff.

Dock, som det står i skriften; Ett flygplan lyfter bäst i motvind. Producent Lotte och tekniker Peter spottar i nävarna.

Programmet blir en lycklig villervalla där folk via ett nödnummer ändå kommer fram. Där är Israelvännen som menar att Palestinierna alls inte behöver ett land, damen som tycker omsorgen på hennes Caremadrivna äldreboende är alla tiders samt en missförstådd SD:are som anser att medierna mobbar SD. Dessutom, när jag talar med en kvinna som finner pianohamrandet vid körkonserten ungefär lika njutbart som en finne (min liknelse) i rumpan, då, studiodörren glider upp och Ove leder in en livs levande Luciakör. Det är underbart men damen jag har på tråden undrar irriterat om hon får prata.

Klart hon får. Ingen ska behöva känna sig olyssnad en dag som denna.

Indignerad man menar att en Lucia av hankön är en styggelse i klass med det slutliga moraliska haveriet.

En toppsändning!

4 tankar om ”LUCIASÄNDNING”

  1. Täppas satte Lussekatten i vrångstrupen: Vafalls, en person från verkligheten som inte skyller personalbristen på Moderaterna!

  2. Det var inte många snöskotrar hemma hos gubben i Dorotea! Sedan när är 18-åringar som jobbar ”barnarbete”? Sedan när är kraftigt förkortade vårdköer ”långa köer”? Sedan när är storsatsningar på vård och utbildningar ”brister”? Jisses!

  3. Täppas viftar bort en kvinna – som bor på Carema och tycker att Carema sköter sig alldeles utmärkt – som en spyfluga i hans ansikte. Känns obehagligt att lyssna på detta!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.