4:E ADVENT, DUGGREGN OCH GLÖGG

Vi irrar upp på Mariaberget när det är glögg hos Ludvig Rasmusson och Ulla Montan på Bellmansgatan. Arabiska korvar, små krustader med löjrom och chokladtårta med vispgrädde. Förbannar mitt beslut att längs vägen sätta i mig en hamburgare väldig som en 3-rummare.

Grannar, vänner och i soffan en lågmäld Paleontolog. Värdparets hundar attackerar mitt fat med korvar. Fräcka lymlar. Varmt och trivsamt och när vi skyndar iväg till vår egen glögg, denna 4:e Advent är det ”The Battle of the Glöggs”, kommer alla ut i hallen och skrockar vänligt.

H har förberett allting och vi hinner knappt ta av oss ytterkläderna innan det knackar på dörren.

Bimarks, Christer, Samuel, Susanne och Urban och Masha. Köket fullt. Pepparkakor med ädelost, Dadlar med Brie och ettersalt Turkisk Flätost.

Ännu återstår denna dag ett uppdrag: Öppna lucka 18 i Gamla Stans levande julkalender. Greven följer mig i duggregnet till Själagårdsgatan. Roland repar Tradjazz med sina gubbpolare och prick 18.15 drar de igång på 1:a våningens balkong och efter låten stiger jag ut på balkongen på 2:a våningen och ropar: ”Ho Ho Ho” och berättar från”Berättelser om Djur”.

Efter giget bjuder Roland på Jansson i källaren och vi pustar alla ut. Vilken dag. Vilken 4:e advent och om prick 10 dagar drar vi till Thailand.Där finns ingen glögg och regnet är förmodligen varmt.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.