GODTYCKLIG VÄLGÖRENHET

Ett par timmar innan resten av familjen anländer, och medan jag fortfarande är ensam med Greven, slukar jag det sista rullrånet (Ljuvliga Anna Khemi). Det är ändå bara jag som begriper hur vansinnigt goda de är.

Samtidigt med detta egoistiska beteende i skafferiet kommer jag att tänka på X. Vi var jättegoda vänner för några år sedan, vi sågs en hel del men vad hände sedan och vad gör hon nu? Hur mår hon, egentligen?

Det är Julen som knackar på och jag minns de samtal mina föräldrar ringde sent på julafton till sommarstugeuthyrare, och med inte så lite glögg i kroppen ropade God Jul! En Alkoholrelaterad julsentimentalitet gav alla, även de mest svinaktiga girigbukar, änglavingar.

Lika godtyckligt är det med välgörenhet. Den är till för givaren. Utan tanke på vem eller vad som är mottagare är välgörenhet en studie i självgodhet.

Vad är det för fel med att betala skatt?

Men nu, Hallå!, vad fan är vitlöken? Vi måste ha vitlök och jag ringer ett nödsamtal: vitlök, jag behöver 4 vitlökar! Julen hänger just nu på dessa vitlökar. Välgörenhet eller inte. Vitlöken måste fram.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Persongalleri
Täppas: Han som skriver Bloggen.
Maria: Maria, min Älskling, arbetar på bank, är grym på att plocka hallon, koka sylt, bra träningskompis och som pricken över i, en obegripligt kompetent syntolk.
Arlindo och Carine: Efternamn Gomes, svåger resp. syster till Maria.
Martin: heter Nilsson i efternamn, pluggar till lärare och är min ledsagare i Stockholm.
Greven: 20-årig son som har bytt sina hyss mot flitiga extrajobb.
Jullan: 26-årig dotter och webbdesigner. Bor i London.
Fillen: Felix 29-årig son, blandar studier med hårt kroppsarbete.
Nilas: Nilas 34-årig son som tillsammans med Maggen är föräldrar till Theodor och Thilda. Nilas är en grym mekaniker som bor i Hälsingland.
TM: TullaMaja 38, mamma till Hjördis. TM är radiojournalist i Sundsvall. Sänder var morgon, pigg som en lärka, SR Västernorrlands Morgonshow.
Hans: Flink Webbredaktör för Hemsida och Blogg.
Sussie: Susanne. Kvinnlig bästis sedan tidernas begynnelse. Journalist. Sänder Stil i P1 fredagar 10:03.
Stanley: Stanley som är konstnär, bor i Delsbo och är gammal Hippiepolare.
Urban: Min gubbkompis, jobbar som psykiatriker och som jag brukar promenera med.
Hans-Åke: Hans-Åke Bergman, bor i Djursta, Jättendal, hjälper mig med både det ena och det andra och driver Djursta redovisningstjänst.
No images found!
Try some other hashtag or username
Följ mig på Twitter