SPRIDDA VYKORT

En gorilla i hotellkorridoren. Nävarna släpar i golvet, flottiga och tunga av travar med pannkakor. Det är Greven: Han är på väg från frukosten och är proppmätt men har räddat lite skaffning. Hungern kan slå till snart igen.

Turister som inte vill vara på ställen där det finns turister. Träffar dem ibland och de är komiska.

Utflykt till ön Hang. Där finns Varaner och Jullan och Greven försöker slå i oss att de varit inne i Djungeln och klappat en Varan. Det är båg.

Lunch på stranden. Bad och bad.

Middag på en turistfälla. En rar gaythaikille sjunger karaoke, bra, inför en sömnig och soltrött samling falanger. Ändå tackar han för de förströdda applåderna efter varje låt som om han stod på en väldig scen i Las Vegas.

En Groda kväker när vi går hem.

Lägger ned läsningen av Thailandboken. Det står fel antal trappsteg upp till ”The Golden Buddha” och det är aldrig kul med dålig research. Hur ska man nu kunna lita på att det verkligen är 30 personer som varje år i Thailand knallar av på grund av att de får en Cocosnöt i skallen?

Rätt ska vara rätt. Det brukar Jan Myrdal säga. Han borde veta för han var en av dem som besökte massmördarregimen i Kambodja på den tid det begav sig. Medan De Röda Khmererna slog ihjäl folk runt hörnet poserade han med ledartrojkan på bild och kom hem och prisade deras fina nya samhällssystem. Och, han lyckades komma undan med det.

Men fel antal trappsteg? Nej, där går gränsen.

Håller på att tappa kontakten med Svensk nyhetsförmedling. Juholt kan ha genomgått könsbyte och blivit anhängare av Ron L. Hubbard. Utbildningsminister Björklund kan ha föreslagit att varje Svenskt skolbarn bör bära en skoluniform som Den Fria Marknaden får slåss om att sy upp men det är hans kusins företag som får beställningen.

Allvarligt. I Thailand får alla skolbarn varje morgon klockan 08.00 ställa sig på led och prisa De Tre Stora: Nationen, Monarkin och Munkväsendet.


(klicka på bilderna)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.