EN DAG I KUALA LUMPUR

Vi lämnar Greven Och Jullan på shoppingmallen ”Berjaya Times Square”.

Jag hatar gallerior. Vare sig de förstört en stads centrum eller ligger utslängda på några åkrar utanför stan är de en manifestation av allt ont som mänskligheten kan hitta på. Gallerior är hjärndöda folkfällor. Kuala Lumpur är fullt av gallerior. Fattar inte var alla pengar kommer ifrån. Bara att luftkonditionera ett köptempel stort nog att rymma en mindre svensk stad måste kosta en förmögenhet.

Jullan och Greven älskar den galleria vi lämnar dem i. De kramar oss.

H och jag drar till Chinatown och går där och skrotar.

Intar förfriskningar på ett ställe som har en varningsskylt som för tankarna till den tid då ”Frimurarhotellet” i Bollnäs inte släppte in de som bar jeans och träskor.

Besöker ett Taoistiskt tempel men jag har svårt att hantera min besvikelse när det visar sig att stället inte är särskilt andligt. En rad shoppingstånd kantar vägen in till själva det som inte är så mycket Guddom.

Återser Jullan och Greven på hotellet lagom till timmen för cocktails och snacks. Det visar sig att de gått åt varsitt håll och, prisad vare driftigheten, haft det alla tiders. Kanske bortskämda Svenska barn inte är så bakom flötet trots allt.

När vi återvänder till våra rum på våning 23 visar det sig att J:s och G:s rum inte är städat. Personalen har lämnat en lapp där det står:

”Due to your privacy we were unable to clean your room”.

Undrar om de lämnade sådana lappar när Jimi Hendrix hade sina snedtändningar också?

Greven hade ju i alla fall inte snytit sig i gardinerna.

Förbud!Utanför Templet

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.