KUALALUMPUR DAG 3, SODOMI, MORAL OCH ÅTER TILL AU NANG

Medan resten av familjen får svåra återfall i shoppinghysteri och Malaysia saknar ledsagarsevice, ja om man inte undantar prostituerade som gärna följer med och gör lite vad som helst bara de får en slant, hänger jag med familjen. En normal svensk handikappersättning skulle räcka till en hel del horservice men jag är, trots att jag ibland känner mig som en blind utväxt, helst med min familj. Medan de undersöker olika möjligheter att till en synnerligen låg kostnad förvärva produkter placeras jag på en bänk. Lyssnar på min lilla radio.

En Malaysisk politiker gör ett uttalande om att över 7 000 skolor under 2012 ska få bredband och tanken går osökt till den Svenska näringsminister som gjorde ett liknande uttalande för några år sedan. Om jag inte är helt felunderrättad står nu just den politikern och plockar disk i ett outhärdligt varmt diskrum på en 3:e klass sylta någonstans i förorten.

Politiker bör vara försiktiga med att lova runt.

Hör vidare på radion att någon som heter Ibrahim torskat för Sodomi. Att ertappas med något så förkastligt är tydligen inte bra.

Driver med Jullan på stan. Hon är bra på att syntolka och beskriver målande detta med att slitna kolonialbyggnader ligger inklämda mellan lyxiga skyskrapor .

Hänger i en leksaksaffär. Bullrande barnmusik som är så psykotisk att Staffan Westerberg måste betraktas som en 10 mg Valium.

Middag i China Town och promenad längs rufflarnas marknad. Alla skitnödigt snobbiga märkesprodukter kan köpas som billiga kopior. En gruvlig hämnd mot logotypemanin.

Taximannen som kör oss till Kuala Lumpurs flygplats förklarar det där med Ibrahim. Malaysia är ingen demokrati. För något år sedan tog militären över och det är färdigröstat.

Ibrahim är en minister som är för rättvisa och fria val. Då kokade hans motståndare ihop en historia om att han skulle vara bög = Sodomi. I Malaysia är det helt OK med prostitution men homosexualitet är straffbart.

I Sverige är det på ett annat sätt. Vi hade nyligen en gay miljöminister och anledningen till att han fick sparken var inte hans sexuella läggning. Han hade väl klappat vargarna mothårs eller om det nu var medhårs.

I bilen från Krabis Flygplats sitter Jullan och Greven och kollar på ”Hangover 2” i Jullans dator. Barn ska inte titta på film när de är på utflykt. De ska räkna granar, eller i förekommande fall palmer, och när vi kommer fram till hotellet går Jullan mycket riktigt upp på rummet och kräks.

KL
KL2KL3


Staffan Westerberg

En tanke om ”KUALALUMPUR DAG 3, SODOMI, MORAL OCH ÅTER TILL AU NANG”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.