TVÄRTOM

En gång, när jag bodde i Jokkmokk, talade vi alltid om hur förbaskat kallt det var.

” Det är kallt idag” sa vi hela tiden och i tusen olika variationer. Den bitande kylan gav en fin sammanhållning. En gemensam belägenhet. Det var väl inte lika dramatiskt som att sitta i ett skyddsrum medan bomberna får allt att skaka.

Kylan var lagom mycket hemsk. Mysig som en lovikkavante.

Här på Ko Lanta talar vi också mycket om temperaturen. Det är som i Jokkmokk fast tvärtom.

”Det är Varmt idag.”

Träffar ett ungt sympatiskt par, Malin och Nicklas samt deras 1-årige Jesper (han är inte ett av alla dessa barn som ständigt ylar) och de har plåtat Varanen! Ger dem genast mailadressen till min webbmästare Hans för den där bilden bara MÅSTE ut på bloggen. De lovar att försöka skicka den. Nätverket på hotellet är inte pålitligt.

Jullan lyssnar på Pod-radio. Hör på Micke Bindefeldts sommarprogram och jag begriper inte varför. Jag får ju bara komma på ”hans” fester när det behövs så mycket folk, typ invigning av Estlandsfärja, att han måste bottenskrapa sitt kartotek för att tillställningen inte ska verka gles och dyster.Dessutom; han är väl entreprenör och inte berättare?

Den tid vi lever i är verkligen entreprenörernas marknad.

Sälj din själ och köp en Rolexklocka.

Men allvarligt, är det inte alldeles särskilt hett idag?

Varan! Äntligen!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.