AFTON MED RÖTT KÖTT

Christer bjuder på söndagsmiddag på restaurang Faros på Sofiagatan. En riktig köttduvning. Nu stod det i DN i morse att varje Svensk smäller i sig 85 kg rött kött per år och att detta intag bevisligen (över 80 studier) ökar risken för bland annat tjocktarmscancer men oavsett Statistiken är det skönt och gott att sitta och småprata medan man glufsar i sig en decimetertjock stor skiva oxfilé och ett berg av flottig friterad potatis.

Där ute driver snö i hårda kastbyar längs gatorna. I varje gathörn står en klunga av den nya sortens söderbo. Stor löjlig mössa, jättelika glasögon och en konversation där vartannat ord är ”Nice” Ibland ”Fett nice”.

Christer följer oss till bussen vid Tjärhovsplan, vi tackar för en trevlig kväll och reser med 3:ans buss ned längs Katarinavägen.

Hem till sängen för att smälta maten, en halv Oxe,  och lyssna på ”Prövningen” av Michael Connelly. Den är verkligen bra.

3 tankar om ”AFTON MED RÖTT KÖTT”

  1. Tjenis! Ska vi ses om ett par veckor? Du är tydligen i Sthlm nu och jag är på besök när tidpunkt är bestämd med mina barn som tillfälligt övergivit Göteborg för storstan. Hör av dig i min mejl!

    Magnus

    1. Magnus, ring mig på mobilen när du är i Stockholm. Jag studsar som en gummiboll mellan Sthlm och Hälsingland så vi får hoppas på träff.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.