BLANK MÅNDAG

Kallt som ett helvete när jag iförd en av Grevens polares kvarglömda ”Hoodies” under kavajen går till gymmet för att ro och fram för allt basta. Kapuschongen hänger ned över ryggen som på en Gubb-Emenem.

Möter Greven himself och några av hans fränder i en gränd. Den lilla killen med Thaibakgrund utbrister:

”Ey Greven, jag säger på Gud, din pappa är en riktig tuggare!”

Jag begriper inte vad han menar men antar, eftersom jag just hemkommen från Thailand inte genast vill köra ned i det Svenska gnälldiket, att det är uppskattande ord.

Gymmet är fullt av nyårslöften. Efter lunch en måndag brukar det vara glest men nu är det trångt i omklädningsrummet.Tänker; ja ja, om någon månad har de flesta slöat till och jag får ha stället för mig själv igen.

Handlar på vägen hem. Passar på att köpa en ny engångständare när jag kommit till kassan.

”De med motiv är lite dyrare” säger kassörskan.

”Jag har ingen glädje av något motiv på min tändare” säger jag och skrattar. Tjejen som packar tänker högt.

”Jo fast om han är bland andra människor blir ju de glada om det är ett motiv på hans tändare”

Vi garvar hysteriskt alla tre. Det är vardagskul och det mitt på blanka måndagen.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.