PÅ SPANING EFTER DE KÄNSLOR SOM FLYTT

Februarihorisonten krymper ned till dubbla täcken, fårskinn och hostmedicin. Försjunker i en över 900 sidor tjock (40 timmar som ljudbok) lång dystopi. ”Flickan från ingenstans” av Justin Cronin. Berättelsen är fängslande och passar perfekt ett sjukläger som mitt. Boken påminner inte så lite om Carthy McCormacs ”Vägen” och Frank Herberts ”Den vita pesten”.

Utan andra jämförelser i övrigt låg Proust också i sin säng och kände en massa saker hit och dit. Och det utan att direkt delta i världen.

Den nya trenden inom kulturjournalistiken förefaller just vara att ”Känna”. Häromdagen kände Maria Sveland att det drog kallt. Hon kände en tilltagande rasism som givetvis slog över i antifeminism.

Åsa Moberg skrev om boken ”Felicia försvann” av Felicia Feldt. Hon hade inte läst den men kände liksom att den inte stämde med den bild hon hade.

Och så Bengt Olsson som känner vånda inför ”Kulturvänsterns” Slussenmanifestation. Den kändes inte bra.

Men när blev Benny Andersson vänsterrebell? Den dagen måste jag ha varit bortrest.

3 tankar om ”PÅ SPANING EFTER DE KÄNSLOR SOM FLYTT”

    1. Hej Peter!
      Tack för din hälsning. Det är bara skit med mig. Legat i sängen hela veckan och hostat som en tok. feber och hela baletten. Men tack vare att du gjort mig så stark viker jag inte ned mig första taget.
      Hoppas det går bra för dig när du ska hålla kurs på din gamla skola.

      Och det där med Jullans kommentar till ”Hårda bud World Class” så snackar hon i nattmössan. Jag har inte ätit någon Schweizernöt sedan Jul.
      Så snart jag kvicknat till hör jag av mig så vi kan ses för en träningsomgång.
      Hej från din elev Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.