DET DÄR ROLIGA

Lördag och det känns som om jag stod i begrepp att bestiga Mount Everest i flip flops. Överdriver som vanligt för jag ska bara, iförd högst vanliga vinterkläder, ned till fiskaffären för att handla något gott till kvällens kulturbegivenhet: Meloditjosan på TV.

Min vän Björn Ranelid tar orädd på sig Kamikazeuniformen inför det som många tror är det sista uppdraget. Samtidigt som Jullans kompis Cornelia i ”Love Generation” tar några glädjeskutt.

”Laxpudding, har du det?” frågar jag Robban i fiskaffären och det är klart han har det. Precis som en burk med färdig Skagenröra.

”Och 3 Guldus!”

Just den här affären är en av de sista i Universum som säljer riktig gammaldags ”Guldus”.

”Nu blir det Party!” konstaterar Robban ”men vad ska du blanda i Guldusen?”

”Ingenting, du vet jag har slutat med sådant där.”

Då harklar sig en gubbe bakom mig och bara måste lägga sig i.

”Ja men något roligt ska du väl blanda i läsken?” Han låter ynklig som hängde han på en klippbrant och det enda han har att hålla sig fast i är det där ”roliga” som man blandar i groggen.Trots det desperata läget försöker han låta busig och kul.

”Ingenting mer än Guldus” säger jag, tar min påse, tackar Robban och går min väg. Bakom mig hör jag hur den där gubben som stod på tur har tappat taget och är på väg ned i en bottenlös ravin.

Tråkigt för honom. Vi har alla våra små helveten men själv ska jag hem och spisa Melodifestivalen.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.