SPORTLOVSTÅG

07.28 från Stockholm Central på väg till Östersund och Åre är denna lördag morgon ett riktigt sportlovståg. En unken lukt av ovädrad långkalsong slår emot redan i vestibulen, i vagn 3 är det pjäxdans, vagn 4 hattparad och i vagn 5 visar samen Pirra Lurva hur man kastar lasso och brottas med offpiståkare.

I djurkupén bråkar en elöverkänslig, en laktosintolerant och en pälsallergisk läderfetischist om vem som det är mest synd om.

I Bistrovagnens mitt står en tunna med skvimpande Renblod. Entusiastiska vildmarksfantaster tar av sig på överkroppen, gnider in sig med blod och utför något som de själva anser är ekologiska trumresor till varats innersta kärna. Ett par veganer sitter i ett hörn och surar. Med sina iPads försöker de få kontakt och ledning av Steve Jobs där någonstans ute i eterrymden.

”Mamma, jag Vill ha prickigkorvsmörgås!” kräver en liten röst och punkterar min dröm. Stiger upp till medvetandets yta , Greven sitter mitt emot och slumrar och jag finner att det ännu är långt till Undersåker, Jämtland.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.