TWEEDVÄDER

Vinden ligger på från Sydväst. Regnet kommer iskallt och finfördelat från alla håll. Jag bär en Tweedkavaj, keps, öronlappar, schal och två ylletröjor. Det sörplar i pipan och jag funderar över just ingenting. Är bara en Brittisk veterinär lufsande över en tröstlöst blöt och enahanda hed.

Bonden ringde och sa att det var något fel på en tacka som skulle lamma.

När jag kommer fram till gården har tackan fött två lamm som redan far efter spenarna. Det är sämre med bonden. Han är uppsprättad, Tarmarna har dragits ut och virats runt hans hals.

Det är då jag förvandlas från lantlig veterinär till en slug detektiv.

Nej så är det inte alls. Jag är bara på väg runt byn under min vanliga promenad. Det är skitväder men det gör ingenting för jag bär en Tweedkavaj.

4 tankar om ”TWEEDVÄDER”

  1. Det ska inte snöa förrän till helgen,-) det ska det även i stockholmstrakten, så det verkar hugget som stucket:-). Du är en hårding som går ut i det lerblötblåskalla vädret på promenader, brukar man inte säga att vädret alltid är bättre ute!? eller nånting ditåt, fast det vete…

  2. Det var lik kallt på Bästkusten, min vän. En fördel med det var att man då inte kan och ska måla. Men skrapa kan man. En srapa fick också Bengt Lindqvist som i si bok kallarprivata vårdgivare för stråtrövare. Är det okså benämningen på de som uppbär pension från riksdagen, statsrådsberednigen och FN – samtidigt? En del människor ä kalla inuti, men ute blir det i alla fall sommar i juli får man ro. Loe your blog för att den är sann på ett sätt som andas värme.

  3. Ha! säger jag bara. Älskar detektiver och brittiska veterinärer i tweedkostym Här i den östra rikshalvans södra del är det just nu +6 grader, stora snöfläckar mönstrar gräsmattan utanför mitt fönster. Jag längtar efter en riktig vår!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.