THE NORGE-REPORTS PART 3

SkrietFelix överträffar sig själv och serverat, denna söndag morgon, inte bara bacon, ägg och pinfärsk fralla, till frukost utan toppar detta med en trave våfflor!

Apropå mat insmög sig ett sakfel i mitt förra blogginlägg. Det är klart att det finns många fler etniska syltor i Oslo än i Sundsvall. Inte för att jag vill vara storsvensk men det är Stockholm som vida överträffar Oslo vad gäller invandrade kök.

En fängslande och sann bit information om det Norska samhället är att ingen, absolut INGEN, klipper sitt gräs förrän efter klockan 13.00 om söndagarna.

Ute regnar det men vi tar en skaplig promenad och besöker Edvard Munchs grav. Ibsens är ett gräsligt monument men Munchs sista vila är mer försynt. Hans konstverk ”Skriet” kommer ändå att överleva det mesta.

Var ligger Vidkun Quisling begravd? Det skulle ju vara trevligt att få pissa på hans grav.

Tiina dyker upp och hon och jag poserar framför den nya Operan. Det har varit ett fasligt tjat om denna Opera. Marmorn lär vara något i hästväg och byggnaden har redan smugit sig in i den moderna Norska litteraturen.

Felix följer mig på spårvagnen till Sentralstationen. Vi passerar Tingshuset och där trängs redan TV-team från hela Världen. Imorgon börjar rättegången mot monstret Breivik och kanske kommer TV-reportrarna, i brist på ny information, berätta för kamerorna och tittarna att Lacoste bett att Breivik för allt i världen inte ska posera inför alla kameror iförd en Lacosteklädsel.

Tack Felix och Tiina för en fin helg i Oslo!

Edvard MunchTiina och jag framför Operan
Felix och jag

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Persongalleri
Täppas: Han som skriver Bloggen.
Maria: Maria, min Älskling, arbetar på bank, är grym på att plocka hallon, koka sylt, bra träningskompis och som pricken över i, en obegripligt kompetent syntolk.
Arlindo och Carine: Efternamn Gomes, svåger resp. syster till Maria.
Martin: heter Nilsson i efternamn, pluggar till lärare och är min ledsagare i Stockholm.
Greven: 20-årig son som har bytt sina hyss mot flitiga extrajobb.
Jullan: 26-årig dotter och webbdesigner. Bor i London.
Fillen: Felix 29-årig son, blandar studier med hårt kroppsarbete.
Nilas: Nilas 34-årig son som tillsammans med Maggen är föräldrar till Theodor och Thilda. Nilas är en grym mekaniker som bor i Hälsingland.
TM: TullaMaja 38, mamma till Hjördis. TM är radiojournalist i Sundsvall. Sänder var morgon, pigg som en lärka, SR Västernorrlands Morgonshow.
Hans: Flink Webbredaktör för Hemsida och Blogg.
Sussie: Susanne. Kvinnlig bästis sedan tidernas begynnelse. Journalist. Sänder Stil i P1 fredagar 10:03.
Stanley: Stanley som är konstnär, bor i Delsbo och är gammal Hippiepolare.
Urban: Min gubbkompis, jobbar som psykiatriker och som jag brukar promenera med.
Hans-Åke: Hans-Åke Bergman, bor i Djursta, Jättendal, hjälper mig med både det ena och det andra och driver Djursta redovisningstjänst.
No images found!
Try some other hashtag or username
Följ mig på Twitter