I VÄNTANS TIDER

När jag var ung kunde det väl hända att jag väntade på en skum figur som levererade något som i lagens mening inte var helt ok men jag är så mycket äldre nu, och, allt det där är för länge sedan preskriberat.

Nu, vi mogen ålder, väntar jag på rörmokaren och tvättmaskinsmannen. Många svär över hantverkare, påstår att de är totalt opålitliga, men mina kommer tickande och utför det de sagt de ska göra lika tryggt som schweiziska kvalitétsklockor.

Under tiden försöker jag läsa Maciej Zarembas artikel om skogen i DN. Lika säkert som Påven är katolik kommer han att bada i fina priser och hedersutnämningar för dessa artiklar. Det knepiga är att jag, trots att jag är en mindre men ändå skogsägare, inte orkar läsa hela texten. Får jag svåra skuldkänslor?

Är jag en mental fetmaskogsmänniska som vägrar lägga om kosten? Men jag lovar; mina hektar sköts efter bästa förmåga. Tack Gunnar Jägbrant i Bergsjö. Givetvis är det ingen Urskog utan den befinner sig mestadels i en slags övre skoglig medelålder. Ibland går jag ut och pratar med träden och vi kommer bra överens.

Jullan vill, den sluga marknadsförerskan, att jag ska skriva om hennes arbete som projektledare på entreprenor24.se men allt jag vet är att hon har ett driv som är fenomenalt, att Redaktionen ligger på en snobbig adress, Stureplan 4, och att allt är mycket digitalt och finns någonstans i Cyberspace. Hon förbrukar således inte i onödan någon skog. Allt är elektriska ettor och nollor.

En sak till begriper jag och det är att verksamheten går som tåget och att hon trallar när hon går till jobbet.

Nu knackar det på dörren. Nu händer det saker: Tvättmaskinsmannen är på ingång och Jimmy, rörmokaren som just gick, fick ett signerat ex av ”Berättelser om djur” som tack.

2 tankar om ”I VÄNTANS TIDER”

  1. Hej gubben, jag är som du förstår vetande om att Marceij inte är älskad i alla läger. Min som du förstår opartiska kommentar till dagens artikel är att han var mycket elak och ojust. Vill inte säga att han far med osanninagar för då kanskejag blir stämd. Det är också fegt att skriva dessa artiklar på en kultursida. In på ledarsidan med denna typ av inlägg.
    Tvivlar att det inte är många som orkar läsa dessa artiklar utan endast personer i den inre kretsen. Kärnkraft ingenjörer som jag blir bara trött och irriterad av dessa artiklar som förvisso är väl skrivna trots alla sak fel.

    Förersten vad är 400 år i mänsklighetens historia, träden växer ju hela tiden. vi behöver papper och virke till alla tidningar och vackra möbler som förbrukas.

    Hälsa Greven att han kan följa med mig och Victor på Hammarby Speedway i morgon, den manliga sporten./Christer 

    1. Christer!
      Tack för erbjudandet men Greven tycker inte om ”Sporter” som bygger på att man under buller och äcklig lukt förbränner jordens allt magrare oljetillgångar. Han finner t.ex. Thaiboxning skonsammare för jordens resurser. För att inte tala om, betydligt tuffare.

      Kärnkraft är heller inte bra då det är årtusendenas understatement att påstå att den bara har vissa komplikationer. Den ge ett bedrägligt intryck av att fungera, fast inte i Japan, Tjernobyl och på några andra platser.

      Och så Zaremba. Jag finner det provocerande när Kulturknuttar av alla könen ställer sig i en John Bauer-liknande skog och säger: ”Så här fint ska det vara i en riktig skog och då det är jag som säger detta är jag lika fin. Urskogen och jag äro ett.”
      Det är busenkelt att plocka etiska, filosofiska och moraliska poäng på det moderna skogsbruket.
      För att få någon bättring kan man införa planekonomi. Detta har dock aldrig lyckats och skogarna i Sovjetunionen var efter upplösningen i en hemsk röra. Ingen tog ansvar. (Sedan kom oligarker och lade vantarna på dessa enorma tillgångar för att berika sig själva men det är en annan historia.)
      En lösning vore att sätta stopp för det ohöljda pappersslöseriet. Bort med reklam på papper, onödiga förpackningar och all annan fullständigt värdelös pappersanvändning.
      Hej från

      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.