GÖTEBORG T/R

Vaknar i svinottan, 04.00, och 1: Det slår mig att tåget till Göteborg och en föreläsning på Lorensbergsteatern, avgår 06.00, samt 2: Hur ska jag kunna vara bland människor när jag stinker som av jävulusisk fotsvett?

Det är gipset runt arm och hand som muterat till Havarti-ost.

Plockar fram sprayen, en riktig doftmördare, ”Yocoair” som en vänlig själ, Thomas Odén i Småland, sänt mig. Marinerar gipset och kan sedan sitta bland andra i en fullsatt X2000-gemenskap ända till Göteborg utan att någon av medresenärerna svimmar.

Det luktar Engelsk smog och gnisslar av Spårvagnar i Göteborg. Caroline, som tar emot mig på Lorensbergsteatern doftar himmelskt. Hon säger att det är ”Prada”-någonting och lovar att maila det fullständiga namnet på parfymen. Mitt stink-gips säger hon inget om men jag tror sprayens magiska kraft håller i sig.

Maria Lundquist är en sjutusan till konferencier, hennes pappa spelar dragspel och hon smickrar mig genom att berätta att hon studerat denna blogg i timmar.

Min egen föreläsning blir rätt lågmäld. Berättar om hur jag målade in mig i livets hörn och hur jag tröstlös, när spelet var slut, äntligen insåg att ingen annan än jag själv kunde göra något åt sakernas tillstånd. Hudlös i Göteborg.

Larsson från Trollhättan pratar entusiasmerande om”Ultradistans”-löpning. Den tokfan har lubbat halvvägs till Månen och bl.a. genomfört 10 ”Spartacuslopp” på över 22 mil vardera. De första 8 gångerna hamnade han på sjukhus efter målgång. Han är inte riktigt klok. han är mycket underhållande.

C följer mig ut till Taxin som ska ta mig åter till Centralen och Stockholmståget . Mannen som kör är en ytterst melankolisk Grek. Han berättar om sitt Autistiska barn. Det Regnar.

Kvinnan bredvid mig på tåget drar dragkedjan på sin väska fram och åter ända till Katrineholm. Hon uppger att hon har ont och lider av en satans Fibromyalgi. Mig frågar hon inget. Envägskommunikation men kanske har gipshelvetet börjat lukta igen, sprayen står i skåpet hemma.

Hon talar mumlande i avklippta och liksom svalda meningar, kan det vara med hennes son, i telefon. Det låter som något ur ”Fucking Åmål”. Han har visst problem med sin mopedbroms. Snart har väl snyggaste tjejen i klassen gått och blivit lesbisk också.

Imorgon ska gipset bort. Gips-fri-fredag!

En tanke om ”GÖTEBORG T/R”

  1. Intressant alltihop att ta del utav! Men jag undrar nu varför gipset luktade så illa även om du kanske överdriver något:-). Haft gipsade i min närhet och det har varit luktfritt. Har de någon billighetsvariant numera tro?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.