VÅRTISDAG

Går runt dalgången i min nya kavaj. Visar den för träden, Kanadagässen och den vårystert brusande bäcken. De anser alla att det är ett stiligt plagg.

Vinden är precis som i sången: Vårvindar friska osv.

Det doftar nyklippt gräs vid kyrkan. Barnen stojar obekymrat när jag passerar byskolan.

Funderar hit och dit, mest på var exakt jag befinner mig i landskapet, bokstavligen, och strunttankar som att Östros, han som var tänkt som en Socialdemokratisk finansminister, fått arbete hos banklobbyn. Springsteen. Han debiterar 15 (femton) miljoner för att framföra en knippa sånger tillsammans med sin orkester vid musikfestivalen i Roskilde. Vilka Working Class Heroes. Den ende svarte personen på en Springsteen-konsert var f.ö. saxofonisten Clarence Clemons. Nu när han är borta är det helvitt såväl i publikhavet som på scenen.

Somnar på kökssoffan till väggklockans darriga slag. Drömmer att jag ringer ett försäkringsbolag:

”God dag, är det på det viset att ni säljer livförsäkringar?”

”Javisst, det stämmer på pricken!” säger en Frustande hurtig och charmtränad röst.

”Får man evigt Liv om man köper en sådan försäkring?”

”Just det, fast det står i det finstilta att om man mot all förmodan ändå skulle knalla av är det trots allt så pass ovanligt att Försäkringsbolaget inte ersätter.”

”Borde det inte kallas för dödsförsäkring då?” undrar jag.

”Vi har tänkt på det men med tanke på att det låter så negativt beslöt vi oss för att hålla oss till termen livförsäkring.”

”Jaha tack då, jag måste nog fundera på saken.”

Kväll: Vinden mojnar och träning med Maria. Rygg, mage, ben och axlar.

7 tankar om ”VÅRTISDAG”

  1. F.ö. tycker jag att Bruce Springsteen är en anpasslig tråkmåns – eller kand det vara jag, som … ?

  2. Va´ f-n, Täppas, va´ spela´ de´ fö´ roll om 63-åringen tar 15 millar eller 15 papp? Vem skinnar han? Det är innehållet och vad han står för som räknas. Och det är fortfarande svart på scenen. Va´ de´ nu spela´ fö´ roll. Men kanske skall vi kräva att han blir lite multikulturell för den politiska korrekthetens skull. Lite som Mikael Wiehe. Din svårflörtade hälsingekamrat, när det gäller sorten – Po – tycker iaf att det som BS gör på den här svängen är bra. Förresten, hur mkt fakturera´ du själv? Om jag skulle behöva lite KBT, om man säger. 

    1. Hej!
      Genom att hyra en sådan tråkmåns som Springsteen går det 230:- på varje Roskilde-biljett för att få ihop till de där 15 miljonerna. Tänk vad mycket skoj, nyskapande och fräsch musik de kunde få för de pengarna.
      Sedan tycker jag det är trist med någon som låtsas vara enkel arbetarklassmen som är så girig.
      Lika trist med miljardärrockstjärnor som ”klär ned sig” för att verka coola.Bono som luffare, typ.
      Det där med svart eller vitt har du rätt i, det spelar ingen roll, men i USA finns ett uttryck som går ungefär så här : ”Lika ovanligt som en svart person på en Springsteen-konsert.

  3. Roskilde-ansvariga tänker inte ”ny, fräsch musik”, Täppas, utan ny, fräsch deg till verksamheten och skulle inte boka Springsteen om det inte gick att räkna hem lite extra. Om det nu inte är så att en ännu girigare bokare ställt kravet: ”Bokar ni inte Springsteen, får ni inte heller X, Y och Z”. Jag antar att Rosklide-stiftelsen vill stanna i branschen och fortsätta att hjälpa utsatta ungdomar med överskottet av Tuborg-pengarna och den årliga festivalen. Bl a.
    Vad vet vi f ö om Springsteens och Bonos bevekelsegrunder? Klär de ner sig? Eller är de som de är och ser ut att vara? Är deras insatser för utsatta bara en yta som döljer vad deras resurser egentligen används till: förtyck och förnedring genom ägande i verksamheter som ger kolossal avkastning via omoralisk, men laglig företagsamhet? Badar de likt en J v Anka i det privata guldet istället för att arbeta?
    I USA  ä r  det segregerat. Jag själv varit på konserter i Los Angeles och i New York med praktiskt taget bara svarta i publiken, t.ex. när George Clinton och James Brown spelat.   
     
     
     

    1. Hej igen!
      Kan vi reda ut en sak först. Är det du som är den person som sände från Springsteen-galan 1985 i Göteborg, det egentliga enda riktiga Springsteenkonserten, då Ullevi sprack. Jag var reporter i buss från Norrland. Henrik Scyffert var ungdomsreporter och gav bort p3-programmets alla t-shirts till snygga tjejer. Kort sagt: Är du den legendariska Sunchan från Sundsvall ursprungligen?

      Hej från
      täppas

  4. Tjena Täppas!
    När jag skrev den första kommentaren i den här – tråden – kallas det, eller..? så var det premiär för mig i sådan här sammanhang, alltså som aktör i sociala medier. Faktiskt den andra ggn i mitt liv som jag kommenterat/haft synpunkter på en officiellt publicerad text. Den första ggn skrev jag ett privat brev till den som författat det jag reagerade på.
    Varför gav jag mig in det här då? Jo, för att jag själv – och säkert många andra – betraktar mig som näst intill asocial, bokstavsstörd och van att få saker och ting gjorda på mitt sätt (även när andra är inblandade och borde haft ett större utrymme) och nu har jag gett mig fan på att ändra på det och vädra ut mig själv! I ett allmänt sökande efter lite info igår, hamnade jag på din sida och blev mycket stimulerad och när det där med Springsteen, Bono et concortes kom för mina ögon kände jag mig manad till en kommentar med vilken jag kortfattat försökte säga ungefär så här: Så jävla enkelt är det ändå inte!
    Då du, Täppas, är en människa som ända sedan 70-talet stått för en särart i SR:s och SVT:s utbud och annorstädes och därför också betytt mycket för mig, är det en heder att träda fram ur anonymiteten för det här tillfället! 
    Ja, jag är från Sundsvall! Ja, vi har jobbat ihop!
    Bästa hälsningar 😀
    Ecka
     
     
     
     
     
       

    1. Vad skoj! Jag menar att du är du, vi är vi och livet fortsätter ännu ett tag. Har du något bra tips på en konsert framledes som det vore förfärligt att missa?
      Hej från
      Täppas
       

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.