HBT-DAGIS

Tar T-banan till Björkhagen och promenerar på Skarpnäcksfältet. H som vill svettas mer springer en slinga medan jag, mot en fond av fågelkvitter och pappor som spelar fotboll med sina knattar, ligger på en bänk och kontemplerar. Solen är generös och det doftar nyutsprungen växtlighet.

Miljöpartiet går ut med ett förslag om HBT-dagisar på vilka det ska finnas en lämplig kanon av barnböcker. Med fingret fuktat och uppstucket i tidens vind tänker jag ut stommen till en sagobok som ska göra mig rik. Den kommer att gå som tåget:

En Älgko, förmodligen heterosexuell, faller offer för en puckad jägares kula. Denne dumme skytt kan inte skilja på en ko och en tjur och blir utesluten ur jaktlaget.

Vad värre är att den av misstag dödade Älgkon efterlämnar en kalv. Det är ingen fjolårskalv som kon ändå skulle ha stött bort utan en färsking.

Den djupt deprimerade kalven adopteras av ett homosexuellt Älgtjurspar. De tar väl hand om kalven och ser till att en lönnbetäckt lesbisk Älgväninna ger kalven av sin mjölk.

Nu är frågan: Kommer de inblandade Älgarna att leva lyckliga alla sina dagar eller kommer den ene eller i värsta fall båda Älgtjurarna att falla för jägares skott under den kommande älgjakten?

Fortsättning följer.

Något säger mig att frågan om HBT-dagisar kan bli en riktig hit för nästa veckas ”Ring P1”

En tanke om ”HBT-DAGIS”

  1. I behov av omväxling i Eurovisionsångerna och det fick jag här:-). Undrar om det inte blir för komplicerat med älglivet för förskolefröknar men otroligt kul idé, väntar på fortsättning, det går väl inte att blanda in ”hen” i det hela, då går det väl helt överstyr, de vet varken ut eller in till slut:-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.