TANKAR INFÖR MIDSOMMAR

Lyssnar på ”Meny” i P1 och en reporter gör en enkät i Alingsås: Vad vill människorna ha på Midsommaraftonens bord?

Svaren är rätt blygsamma förhoppningar om Sill, färsk Potatis, Gräddfil och Nubbe. Jordgubbar förstås.

Leker med tanken på att reportern istället gick runt bland svältoffer på Afrikas Horn och ställde samma hurtiga frågor.

 

Verkligheten, i vart fall skildringen av den, är ibland knäppare än knäppast. De senaste dagarna har det rapporterats om att kor inte bör gå ute och beta för mycket. Helst ska de vara bakom lås och bom. Allt för att dessa djur inte för mycket ska bidra till växthuseffekten.

Igår hade Vetenskapsradion ett reportage om Fjällbjörken. Detta stryktåliga och sega träd håller till kring trädgränsen i Fjällen. Problemet är, som det framgick av reportaget, att fjällbjörken är en miljöbov som på något vis också bidrar till växthuseffekten.

Jaha. Nu står korna och fjällbjörkarna i skottlinjen. Allt medan bilismen, särskilt en dag som denna, dagen före Midsommarafton, är allas älskling.

På radion väntas gullefullskildringar från olika vägavsnitt i en sås av trevliga melodier. Alla ska fram till nära och kära. Kon har blivit ohelig medan bilen står över allt ont.

Sill och färskpotatis väntar.

Men stopp och belägg. Håller jag inte på att falla ned i ett svart hål av cynism och negativa tankar? Vik hädan, Satan. Nu ska vi vara glada.

Snart ska Björn och jag kompletteringshandla, Palle kommer mot eftermiddagen och hjälper mig att löva, H och Greven anländer lite senare och imorgon kommer gästerna.

Alla Bloggens vänner tillönskas en skön Midsommar från Täppas och Webbmästare Hans!

Lövat och klart!

En tanke om ”TANKAR INFÖR MIDSOMMAR”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.