DAGEN EFTER

Tack Gode Gud att man inte på Midsommardagen Vaknar i ett ihopfallet tält med bultande huvudvärk, rödvinsfrasiga läppar och en tunga torr som Sahara. Man har blivit vuxen. Firar Midsommar i ett hus och vaknar i sin egen säng.

Köket fylls sakta med de som sovit över och det är något alldeles speciellt med samtal som förs dagen efter en kul fest. En sorglös och euforisk viktlöshet präglar tillvaron. Inget är för stort eller för litet och vi har alla kommit över själva festkrönet och kan på allvar koppla av.

Några reser iväg. Jag plockar med disken och dammsuger. Sover middag.

Urban och Masha som stannar en natt till bjuder på en furstlig brakmiddag på Restaurang ”Sjömärket” i Mellanfjärden. Urban köpen en äkta Gränsforsyxa i Hamnmagasinet. Den ska han ge sin svärfarsa i Ryssland.

Väl hemma i huset bokar H under Urbans ledning en resa för oss alla till Kerala i Indien. Strax före jul bär det iväg. Nu ska Greven äntligen på ort och ställe få träffa ”Barnen i Indien” som jag brukar prata om när hann uppträder bortskämt. H ska gå på yoga och själv får jag väl söka upp en eller annan vishetslärare.

Från Jättendal till Kerala på en enda midsommar.

Masha, Urban, jag och Helena

En tanke om ”DAGEN EFTER”

  1. Det är så vackert att läsa människors tankar när de är harmoniska. Som när jag läser om din midsommar med PRO-gänget, men jag antar att det är professionella retro odysseer som ingår i den förkortningen och att man då inspirerar varandra till eufori. Men även om man inte vaknar bakfull, så ska man inte missunna sig det goda som livet ger. Och så vill jag tillönska dig ett fint halvår fram till julafton från Värmland. Ser om jag hinner möta dig någon gång i framtiden nu när jag fortfarande inte har tid eller lust att pensionera mig. Det skulle vara som att gå på en harmonisk fest med gelikar. Kram från Krister Inde

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.