SEMESTERLÖRDAG

Det luktar tändvätska. Snart ska något läggas på grillen. Man är Svensk. Man grillar. Jag vet; jag har ett vanlighetsproblem med just grillning men det ska nog gå bra.

”Vad fan, farsan, du ser ut som en jävla luffare med ett paket salami och en alkoholfri öl i högsta hugg” utbrister Greven, nästan lite beundrande. Jag blir så hungrig före maten.

Oskar, Grevens kompis, undrar om han får hjälpa till nästa lördag när Jordgubbsloppet går av stapeln och vi som vanligt ska ha vattenkontroll ute vid vägen. Klart han får.

Oskar Wallin och jag med salami och alkoholfri bersa
Oskar Wallin och jag

5 tankar om ”SEMESTERLÖRDAG”

  1. Breda orginalfoder runt dörrarna, trägolv och så… tapeten! Jag gillar tapeten men ärligt Täppas; Alkoholfri öl? Är inte det lite väl PK?

    1. Hej Leo!
      Kul att du gillar tapeten och ölet, tja, alltså jag ÄLSKAR Tjeckiskt Starköl men saken är den att jag har en usel karaktär. Om jag dricker en Staropramen så vill jag snart ha en till. Sedan en till och helst några till och så vaknaar jag och känner mig som en pissråtta. Alltså: Alkoholfri öl typ Gever, eller hur det nu stavas, är gott. Lättöl smakar bara blask. Fast det är klart,om man är kreativ drogare kan man peta ned en Treo Comp i sin Alkholfria öl…..

      Men du Leo, allvarligt, ska inte du skicka ett vykort till bloggen? Ta ett kort å vad som helst och sänd det plus en kort text som på ett vykort till min Webbmästare Hans under adress hanscb@gmail.com så lägger han ut det. (Stämmer bra det säger Hans)

  2. Tack för titten! Jag vill ändå ha det där kaffet med hembakt och kanske några söta kaffepojkar i folkdräkt kan servera?:-)
    Fint på landet, låter lite knäppt, tillbakasträvande, nostalgiskt kanske men folk känns som mer äkta och närvarande, attityder existerar nästan inte alls, man gör sig inte till och så skönt det är. Hjälpsamhet. Hälsar. Sån känsla får jag på ”vårt” land och det verkar så väldigt trevligt på ditt. Sen kanske man skulle ledsna att bo året om, det är en annan sida av myntet när man blivit lite storstadsskadad;-). Om man nu kan kalla Stockholm för storstad…
     

    1. Hej Moncia!
      Klart som tusan att det blir fika i gröngräset serverat av kaffepojkar. Får väl försöka dressera Greven och hans fränder till denna uppgift. Han skulle vara väldigt söt i folkdräkt. Helst den kvinnliga Delsbodräkten så det hela blir lite hbt ockå..
      Jo jag älskar landet, även på vinten, och jag är så oerhört priviligieradat jag året om kan växla mellan dessa så olika miljöer.
      Och du Monica, jag säger till dig som jag sa till Leo: Kan du inte sända ett ”vykort” till bloggen? Knäpp ett kort på vad som helst och skriv några vykortsrader och sänd detta till hanscb@gmail.com

  3. Jag köper ölargumentet och gillar idén med vykortet. Bild kommer så snart jag hittat ett lämpligt motiv. 🙂

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.