HEJDÅ HALLON

Hej då hallon, kantareller och sammetstysta kvällar. Hejdå ugglan, eller är det en räv, som ropar från skogen. För att inte tala om alla duvor som sitter bland träden och kuttrar.

Hejdå alltihop för nu reser jag till Stockholm.

Hej på dig du Greve av asfalt, trånga gränder och några killar som står och snackar skit i ett gathörn. Lukten av bedagad frityr från en sylta, en grupp turister som vallas av en guide och där fräser en sopbil som en furiös flodhäst förbi en trottoarservering.

Ständigt dessa uppbrott men en sak är säker och det är att jag kommer att vara åter innan hallonen trillat av.

5 tankar om ”HEJDÅ HALLON”

  1. Du skriver så poetiskt om vårt fina land. Du som jag vill att även våra efterkommande ska få njuta av ett fritt Sverige. Läs gärna mitt inlägg till dig på min blogg!

  2. Nu väntar sonens ljuvliga frukostar och promenadsällskap;-), inte dumt det heller! Men undrar förstås hur länge hallonen sitter kvar…

    1. Tack för att du påminde mig om detta, Monica.
      Greven mötte mig på stationen igår kväll och jag hann knappt kliva av tåget innan vi var bänkade på Sala Thai plus att den lille gynnaren tillskansade sig en hundring.
      Nu lördag som går mot lunch och strax ska jag hälla en hink kallt vatten över hans sovande gestalt och vråla: Dags att följa pappsen till Fiskaffären! Kräftor, Greven, Kräftor!

      Hej från sign ”Tungt föräldraansvar” d.v.s. Täppas

  3. Ja NÄR trillar hallonen av? Jag sitter i regnet i sommarstugan och undrar när jag skall dra norrut, till den vinterbonade som har hallon omkring sig. Hur länge kan jag skjuta upp avfärden innan jag missar dem helt? Är regn här ett tecken på att NU skall det ske? 

    1. Hej C!
      Nä lite regn har väl inga Hallon dött av men när nederbörden övergår till tennisbollsstora hagel skulle i varje fall jag börja packa väskan.
      Hej från
      Täppas
      ps. Alla kantarellerna är nu förvällda och ligger i frysen. INTE torkade, så tack för det.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.