ETT KNAPPT DYGN

H möter på Stockholm central och så bär det av ut till Tyresö. Kina (Katarina) fyller 50 och det serveras sallad med rökt lax, Västerbottenpaj med sås, och; vegetariska romkulor! ”Tång Rom” gjorda av Alger! Kladdkaka med Vispgrädde till efterrätt.

50-årskalas

H:s systrar och deras gubbar, plus Malin, är samlade och på hemvägen lånar Erik mig en dubbelskiva med Roky Erickson ”I have always been here before”.

 

Greven har varit på ungdomsmottagningen och fått en lektion i Kärlek.

”De sa att kvinnan är som en blomma, vacker och skör, men vad fan!?”

Och det kan man verkligen undra. Är inte den beskrivningen av kvinnor väldigt sexistisk?

 

Vaknar till Morgon-Ekot och det uppges att om man äter 60 gram Choklad i veckan löper man 17% mindre risk att få slaganfall. Är det chokladlobbyn som fått in en puck i krysset och hur kom de fram till just 17%?

 

Frukost på Grillska med Louise Kristoffersson från Södermalmstidningen. Parmaskinka på Italienskt surdegsbröd, apelsinjuice och en stark latte. Hon berättar att det i hennes hus, nära Nalen, ligger en gayorienterad porrinrättning i källaren. Bland övrig verksamhet har de ett ”Dark Room”. Där kan man i absolut mörker treva sig fram till en trevlig lem.

En dag skulle en hantverkare greja med något där inne men då verksamheten är av yttersta vikt fanns det ingen tanke på att stänga en stund. Således fick hantverkaren, på alla fyra, med ficklampa i munnen och med rumpan i vädret, ligga på golvet och göra det han skulle göra. Allt medan trevande händer avläste hans kropp.

 

Louise hjälper mig att handla en kalkon, 5,1 kg, i Hötorgshallen varpå vi återvänder till Gamla Stan. Hon tar några bilder i gränden. Hon skyndar sedan till sitt och jag till mitt: Ett möte och lunch, Cajun-kycklingspett, på Förläggarföreningen längst upp på Drottninggatan, alldeles invid Tegnérlunden. Vi, bl.a. Amelia, Tomas Bolme m.fl. ska kora en vinnare i Ljudboksprisets hedersvariant. Den ska gå till den eller de som betytt mycket för ljudboken och dess spridning. Vi kommer, efter en del palavrande, överens om att vinnaren blir, nej, det säger jag inte. Jag tror det blir officiellt den 17-9.

Ljudboksjuryn
Från vänster: Tomas Bolme – skådespelare och en av Sveriges mest anlitade uppläsare. Lasse Ljungman Jansson – Producent på produktionsbolaget Visuellt Ljud, Sveriges största producent av ljudböcker. Kristina Ahlinder – VD för Förläggareföreningen. Täppas – Författare, ljudboksrecensent mm mm. Amelia Adamo – Mediaprofil & Chefredaktör för M-magasin.

Nu, ett knappt dygn senare, sitter jag åter på tåget. Kommer konduktören att upptäcka att jag reser på en gratis barnbiljett utställd i Grevens namn? Nej det gör hon inte. Hon är bara glad och det är trevligt med glada konduktörer.

Palle ska hämta i Gnarp och snart får man andas frisk luft igen. Och lyssna på köksklockans tickande. Dessutom fick jag idag reda på att Lingon kostar 9.90:- /hektot på Hötorget och något säger mig att man kan få ett betydligt bättre pris i Hälsingland.

3 tankar om ”ETT KNAPPT DYGN”

  1. hej, när jag läser din senaste bloog så kan jag inse att det är en nödvändighet att du går på gym så ofta du kan.

    Hälsningar från ett regnigt Stockholm/CHö 

    1. Christer!
      Skarpsynt, min käre Watson! Eftersom mitt liv stundom är ett gatlopp mellan olika uppdukade läckerheter blir gymbesöken de naturliga avbrotten. Även i detta ohejdade näringsintag bör en balans finnas.
      Ikväll blir det f.ö. Kalkon med Gräddsås tillsammans med alla barnen.
      Hej från
      Täppas

  2. När det gäller chokladen tror jag det är den nya elitforskningen;-). Härligt att äta gott och härligt att träna gott:-), du är så strong Täppas! Trevlig helg!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.