MÖTE PÅ SJÄLAGÅRDSGATAN

Tisdag kväll och Greven följer mig upp genom gränderna mot Själagårdsgatan. Där i samlingslokalen på nummer 13, serveras soppa och limpsmörgås. Medelåldern och stämningen är mycket hög men så ligger också på samma adress, långt från turistlederna, Gamla Stans +55-boende. Jag känner mig som en springchicken.

Rubriken för kvällen, anordnad av ABF, är debatt om Gamla Stan. Är det en bortglömd stadsdel, säljs här för mycket krimskrams, spyr turistbussarna på Slottsbacken ut för mycket avgaser och håller de för de boende så viktiga samhällsnyttiga sakerna på att drunkna i turistströmmarna?

Panelen: En stadsdelspolitiker, en stadsvandrarguide, Peter, en representant för infödingarna, Harriet, och så jag.

När ordet blir fritt är det som att släppa loss fångarnas kör. Det är lätt att bli, förlåt uttrycket som väl jag inte borde använda, hemmablind. Allt är det fel på men jag menar att man får ta det onda med det goda och att det är bra att inget görs åt gator och gränder. De ligger på precis samma sätt sedan Bellmans tid. Väldigt bra för oss som inte ser och har behov av att känna igen oss.

En gubbe reser sig och börjar valtala. Han menar att det bara är Socialdemokraterna som vill rädda gamla byggnader. Alliansen är ett rövarband. Då kan jag inte hålla mig utan påpekar att det var sossarna som rev Klara.

Detta enkla lilla påpekande är som att kasta en tändsticka på en bensinindränkt höstack. Det blir ett himla liv.

I tumultet förklarar Ingemar Ingevik att mötet är över och tackar för en spännande diskussion. Jag tassar hem nedför gränderna, går fel men en vänlig dam hjälper mig till rätta.

En tanke om ”MÖTE PÅ SJÄLAGÅRDSGATAN”

  1. Vad dumma folk är, jag orkar inte med sånt;-), bra du sa ifrån:-), sossarna skövlade hela stan och Hjalmar Mehr ville gräva ned hela Gamla stan och bygga skyskrapor, det var så föråldrat där:-). Och kullerstenarna vill jag fortsätta snubbla på, är så trevligt. Lite kul är det också att allt idag är Reinfeldts fel, från överbeläggningarna på Karolinska till att nationella proven rättas fel:-).
    En annan sak, det låter som du har sällskap av rare sonen rätt ofta, har du abonnemang på det året ut nu efter alla hyss? Kommer flera kanske…

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.