DET ÄR MÅNDAG MORGON

Vaknar och känner mig marginaliserad. Drömde att jag skidade nedför ett skapligt berg. Snön var borta fläckvis men jag kryssade mellan de vita fälten, och bilar konstigt nog, och kom på så vis ned. Fort gick det.

Möjligen berodde det där med snön på att jag läst färdigt ännu en bok av Kim Leine, ”Tunu”, med handlingen förlagd till Grönland.

Just nu borde en betydande filmproducent ringa och erbjuda mig en karaktärsroll i en storfilm. Mycket pengar, lådvis med ära.

Det är inte att sitta och kläcka oneliners i en TV-soffa jag suktar efter. Folk som sitter där är så uppmärksamhetskåta att de inte får betalt. Jobba gratis är något sjukt som kommit på 2000-talet.

Funderar på att låna Annes hund, Panki, låta texta ”Blind 5-barnsfar” på sex olika språk och sätta mig i gränden med en emaljkopp och sorgsna anletsdrag.

Hindras av att jag inte vill skämma ut mina barn. De vet att om jag behöver pengar så är det till min PT.

Men arbete, riktigt arbete, är det enda som bär i längden. Imorgon reser jag därför till Hälsingland för att göra färdigt en serie portklappar som sedermera ska gjutas i brons. Möjligen kanske jag även snubblar över några Rullrån och det i den allra friskaste höstluft.

4 tankar om ”DET ÄR MÅNDAG MORGON”

  1. Hej!
    Nu protesterar jag. Du jobbar ju gratis dagligen, för inte tjänar du väl något på din blogg? Jag skriver också dagligen, helt gratis. Varför lägger vi ned en till två timmar på detta varje dag? För att vi gillar det så klart. För att det roar andra.  Och; Är en person i TV-soffan verkligen trovärdig om man vet att han eller hon fått betalt för det de säger?

    Kram /Leo    

    1. Leo!
      Jag har absolut inget emot att arbeta gratis om arbetet i sig ger mig djup tillfreställelse. Blogga, javisst!
      Men när Rotary ringer och erbjuder en lunch för ett föredrag tackar jag nej.
      Hej från Täppas

  2. En lunch var snålt gage. Du är värd mer.

    Nu en fråga till  webb-Hans; Vet du någon bra app till smartmobilen som gör den här bloggen mer anpassad och lättläst i en smartphone? 

    1. Du behöver snarare nåt tillägg i bloggen som kan leverera smartphoneanpassade sidor om så behövs. Nu ligger ju din sida hos WordPress.com så jag tror väl inte man kan lägga till plugins i WP då, annars finns det några man kan testa. Själv har jag testat en som heter WPtouch och den funkar helt OK förutom att man bör betala för den annars har man bl a inget stöd för menyer.  http://goo.gl/XHwwP
      Men då jag går in och tittar på din sida funkar den utmärkt i min mobilen i alla fall så WordPress har nog någon inbyggd anpassningsfunktion om om sidan ligger där.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.