VAD ÄR EN FREDAG PÅ BOKMÄSSAN?

Stretar genom gränderna i ett iskallt horisontellt regn. Det bits. Kassar i händerna. En Baguette sticker ut som en fet antenn men jag känner mig så lagom Fransk. En kärring, ja det måste handla om en sådan, går upp jämsides med mig och säger till sin man:

”Jo men det är han” Som om jag var en satans vaxfigur som rymt från Madame Tussauds. Hade Greven varit med hade han sagt något riktigt förfärligt till henne. Jag biter ihop och kånkar vidare.

Just nu på Bokmässan i Göteborg börjar människorna planera vilka drinkar som ska tas före förlagsmiddagarna och fundera över hur som hela fredagen till slut kommer att gurgla runt i floder av öl, vin och ”Hej, och hur mår du?” i baren på Park Avenue.

Där i vimlet står ”Morotsmannen”, som barnen kallar Björn Ranelid och där kommer Camilla Läckberg i en hatt som är så väldig att hon måste rulla in den på tvärsan när hon ska in genom dörrarna. Leif GW står och stönar åt något och Jan Guillou håller låda med hon som skriver om Annika Bengtsson. Författarna står tätare än Strömmingar i ett stim.

Alla är där. Men inte jag för mitt uppdrag i Universum är just nu att släpa dessa tunga kassar. De kan ta sin Bokmässa och stoppa upp någonstans för jag har, inte bara Surdegsbaguette, utan även Vitlöksmajonnäs och två Humrar i påsarna.

”Två fina tjejer” som fiskhandlaren sa. Han ger fullständigt fan i både Bokmässan och genusperspektivet. Kanske läser han även Tintin.

Livet går vidare, trots allt.

Dessutom, imorgon: Hälsingland!

3 tankar om ”VAD ÄR EN FREDAG PÅ BOKMÄSSAN?”

 1. Hej Täppas! Om du är i Göteborg på bokmässan där alla andra också tycks vara utom jag, så tycker jag du skall hålla utkik efter fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff. För det första är hon en otroligt duktig författare (som just utkommit med sin fjärde av recensenter lovprisade bok, Anaché), för det andra är hon jättetrevlig och för det tredje är hon min dotter! Och stöter du ihop med henne så hälsa från mig, nog skulle hon bli paff!
  Här i Helsingfors är det annars ett skitväder. Hoppas ni har det bättre i Göteborg.

  1. Hej Christine!
   Kanske uttryckte jag mig otydligt men det är just på det viset att jag INTE är på Bokmässan men jag ska sätta upp din dotters namn på den lista jag har och som heter: ”Att fråga efter vid nästa Biblioteksbesök”
   Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.