IT´S A GAS

På andra sidan stormen är det lugnt och skönt. Rubrikvindarna har mojnat och kommentatorsfälten svalnat. I alla fall vad avser den debatt som mitt inlägg på SVT:s debattsida förorsakat. Det är över nu. Dags att gå vidare.

Innan jag lämnar alltihop likt en färdigläst tidning på ett tåg, låter blaskan somna på sätet bredvid medan jag själv kliver av på en ny perrong, reflekterar jag över att ord fortfarande har en betydelse. Oavsett om mitt inlägg i Vilksdebatten var korkat eller fiffigt, utlöste det en kraftig reaktion. Det är något bra med just det. I en tid som genomsköljs av pockande budskap, reklamjinglar och meningslöst pladder kan skrivna ord fortfarande sätta igång saker.

Tar en fredagspromenad med Barrdunge. Vinden är bitig och han pratar på. När vi går nedför Storkyrkobrinken kommer han in på Adolf Hitlers matsmältning. Despoten led av sjuhelvetens gaser och sökte bot för detta på många håll. Man kan ju inte stå och fjärta när man eldar massorna till illdåd.

Till slut hittade han Dr. Koesters antigaspreparat. Det innehöll bl. a. såväl lite Stryknin som Belladonna.

Kuren fick honom att sluta trumpeta därbak. Dessutom fick Nazistchefen varje morgon en spruta med Vitaminer d.v.s. Amfetamin och lite annat smått och gott. Mot natten fick han en injektion med lugnande medel.

Det lät som Michael Jacksons livsstil med den skillnaden att Hitler drev igenom folkmord medan Jackson inte bara gjorde fina melodier, utan även enligt uppgift, äcklade sig med småpojkar.

Vi går in på Bengans och hämtar en skiva jag beställt: ”Plan B” och den ska jag ta med till köket i Jättendal och på hög volym spisa: ”Welcome to hell”.

4 tankar om ”IT´S A GAS”

  1. En avkopplande vecka önskas dig med mycket träning som rensar ut både det ena och det andra. Intressant läsning men det sista om MJ, ja drogerna är det väl inga tvivel om men jag tror efter egen forskning inte att MJ gjorde sig slyldig till övergrepp, du reserverar dig också. Blir för lång kommentar om jag ska skriva hur jag kom fram till detta men det var starka krafter som ville krossa honom och jag är övertygad om att han lekte som vuxen på ett barns vis, alltså försökte skapa en barndom han aldrig haft. Men utan att göra någon illa. Tvärtom. 
    PS tycker fortfarande SR agerar omoget:-)
     

  2. Att du inte känner stödet i ryggen från din arbetsgivare efter ditt uttalande är kanske inte så konstigt. Det som är olyckligare är att de inte tar bort kniven där.
    Jag mailade själv in till Ring P1 (utan att jag kände till ditt uttalande) efter TV-programmet om Vilks. Jag fick en förfrågan om jag ville delta i programmet, men tyckte inte att det var lämpligt just då, eftersom jag satt på tåget och känner till hur täckningen svajar då och då. Däremot tyckte jag att de ändå kunde ta upp mitt inlägg, men icke.

    Jag har mött många som ifrågasätter Vilks ”konstnärsskap” och det känns som om det vore berättigat att svenska folket fick veta den ekonomiska belastningen för hans heldygnsskydd, trots att han fortsätter provocera.

    Du har gott stöd!
    /Lisa Persson

  3. Skönt att du ser till guldkanten, att det ger reaktion, det är förvisso positivt.
     
    Men jag tänker på det här med ”intentionstolkning” som jag lärde mig i skolan. Hur man skall läsa och kritisera en text, jag fick lära mig att jag som läsare har ett ansvar, jag måste försöka sätta mig in i vad skribenten menar, jag måste vara generös i min tolkning av det skribenten skriver. För det är aldrig så att en skribent avser SAMTLIGA tolkningar, en skribent är inte ansvarig för samtliga tolkningar av texten heller, skribenten är egentligen bara ansvarig för den av honom avsedda tolkningen, resten är saker som händer i läsarens huvud och således helt läsarens eget problem. Så var det förr, när man läste skolan och journalistutbildningen inte var den utbildning med sämst kvalitet i landet. Nu är det annorlunda, nu ställs skribenter till svars för helt vansinniga vantolkningar av det som skrivits, idioter som inte är det minsta generösa emot skribenten i sin tolkning, idioter som söker efter saker som de kan förfasas över skall ha större inflytande över textens tolkning är författaren självt, en omvänd ordning emot den vettiga som man lärde sig i skolan. En fasansfull ordning, vi vet vilka som företräder denna ordning, vilka krafter som önskar ha denna ordning. Det är de som vill att folk inte skall våga yttra sig, det är de som vill tysta folk från att yttra sig i kontroversiella frågor, de vill att självcensuren skall tvingas fram med en benhård social kontroll, i fronten av den sociala kontroll står en tjänstvillig presskår. Men det räcker givetvis inte där, man vill att självcensuren skall vara lika effektiv som en fascistisk diktaturs benhårda kontroll, det fick Täppas erfara, där förvirrade människors vantolkning av hans text blev ett ärende för hans chef som tjänstvilligt bestraffade Täppas, inte på grundval av avsikten med det han författat, utan på grundval av hur några personer VALT (medvetet) att tolka Täppas. Det är så folk skall tystas idag. Samtidigt skriver Jimmie debattartiklar i DN som kunde skrivits på 30-talet om ordet muslim ersatts med Jude, men han slipper försvara den mest extreme tolkningen av det han skrivit. Om du undrar vem det är som är etablissemanget i landet och vad de står för, så är det detta förhållandet som avslöjar det.

  4. Heyhey vilken analys! känner mig ödmjuk men vet vad Martin säger teroetiskt känner de flesta normala med magkänslan..

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.