FÖRSTA SNÖN

Regnet hamrar mot taket hela natten. Det låter som ärtor i en burk eller också är jag så hospitaliserad av mitt liv som radioman, där ljudeffekten ”Regn” i radions barndoms radioteaterföreställningar gjordes med just ärtor i en burk.

På radion säger de f.ö. med darr på rösten att det är en Klass 1-varning för Södra Norrland. Det är lika vilsamt som när jag i Stockholm ligger i sängen och lyssnar på ”Radio Stockholms” trafikrapporter. Alla tillfartsvägar är igenkorkade, en lastbil brinner på Tranebergsbron och en berusad rullstolsburen man busåker på vägen mot Åkersberga.

Borstar skräpet ur sängen, vänder täcket och puffar till kuddarna. Gläds åt att jag inte är den Danske långtradarchaffis med Hells Angelskomplex och svår övervikt, vilken just nu med blankslitna däck sitter och svär i Hammarbacken strax söder om Harmånger. Han har 32 ton Sillkonserver i lasten men kommer ta mig fan inte en meter längre.

Lyssnar på min dotter TM i SR Västernorrlands morgonshow och växlar till ”Ring P1”, Alexandra jobbar på. Hon är tapper. Jag är trött. Lyssnar på DN och somnar om.

Ute är Världen Vit.

2 tankar om ”FÖRSTA SNÖN”

  1. Ta inte med dig snön, den är mycket finare där. Här i Stockholm blir det bara sörja…Hoppas du får en härligt stärkande höstvintervecka och kommer tillbaka i full karriär:-).

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.