FIN DAG

Höstdagen är klar, vässad och lätt att andas. Det nyper i kinderna när Jullan och jag går runt byn. Bäckens vatten brusar och gurglar. Det är mycket regnväta uppe i skogen som ska rinna av och ned mot sänkorna. Kanadagässen vid sjön skränar med hesa röster och någonstans låter en tröska. Det luktar Koskit.41

”Det här skulle man filma och korsklippa med bilder från Stureplan” funderar Jullan.

Strax efter backen upp mot Kyrkan bromsar häftigt ett fordon och en bildörr slås upp. Jag börjar treva efter knappen till överfallslarmet men det är ingen fara.

En gubbe säger att han samlar skivor och att han just köpt en singel. På A-sidan sjunger Jacob Dahlin duett med Annika Hagström, och; på B-sidan framför Jacob tillsammans med Sussie och jag en slags mässande monolog med titeln ”Ingval, Ingval, Ingval”. Stycket är hämtat från ”Jacobs Stege” och jag minns att Sussie, klädd som en Indisk kvinna, och jag, iförd höftskynke, turban och med en Falukorvsring runt halsen, flankerade Jacob medan han framsade berättelsen om en sekt i Indien som hyllade den store Gurun i Norr: Ingvar Carlsson.

Ja jösses, det där var några år sedan och nu sträcker en vilt främmande man fram skivan mot mig på bygatan i Jättendal och ber mig signera.

”Nu har den stigit i värde” skrattar mannen, hoppar in i bilen och fortsätter med sin analoga skatt vidare längs Mellanfjärdsvägen.

Vi promenerar vidare. Det ÄR en fin dag. Vad som helst kan hända.

Jullan blir i fototagen och tar bilder av oss med självutlösare.

235

3 tankar om ”FIN DAG”

  1. Vad gulliga ni är:-) och vad mycket kul du gjort! Vilket sammanträffande på de hälsingska vägarna! Gå försiktigt bara, skönt du har söta dottern med dig på promenaderna. Har gossen sonat alla sina brott nu så han får lite ledigt?;-)

  2. än en gång tack för autografen,gubben (janne) bor i HÅRTE,ser dej ofta promonera runt sockna,jag blir alltid imponerad av dina promenader. Hälsningar Janne o Lena

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.