VÄRSTA FETA SNÄLLDAGEN

Vaknar 06.15 och hör att Obama vunnit. Hör också att den enda politiska fraktion i Sverige som tagit ställning, för Republikanen, är KD:s ungdomsförbund. Det är kanske logiskt. Varje ungdomsförbund är frejdigare än sitt moderparti. Vänsterns Ungdomsförbund är radikalare än sina ”riktiga” partier och de unga KD.arna är således inte bara emot aborter utan också för liberalare vapenlagar och militär upprustning. Kristen kärlek, någon?.

Taxi till Radiohuset vid Gärdet och jag kommer in i den väldiga Entréhallen som en riktigt stygg gubbe. Här kommer mannen som fick en rejäl sågning av DN:s ledarredaktion och en ung kvinnlig reporter glider upp vid min sida och säger:

”Vad Fan, Täppas, du är ju en riktig hårding” Jag burrar upp mig.

Strax därpå kommer Pether Öhlén, ”P4 Extras” producent, och överöser mig med pussar.

Inne på ”EKO-ts” och ”P1 Morgons” kontorslandskap surrar det som av bin vilka fått en överdos Honung. Valet i USA fyller luften med sin Journalistiska sötma.

Varma Goda Katarina Gunnarsson lotsar mig genom bikupan till Studio 45 och jag blir uppkopplad mot Peter Wallgren vid SR i Sundsvall och läser in några Ljudbokstips.

På väg ned genom trapphuset stöter jag ihop med Ludvig Rasmusson.

”Så du ska läsa in en odödlig krönika för ”God morgon Världen”?” undrar jag.

”Tja, den är nog på det hela taget rätt dödlig” piper Ludvig. Gnälliga människor är det värsta jag vet men han bara låter som han gör. Hans själ är inte ett smack kverulantisk. Ludvig berättar om sin förestående Kinaresa och jag säger att Felix, min mellanson, och jag reser till Island på söndag. Julen firar vi i Kerala, Indien. Där fick han så han teg.

Nästa stopp är gymmet och ett PT-pass med Peter. Axlar och rygg. Emma visar mig ut och förbi en byggnadsställning. Hon ger mig en kram. Det här är värsta feta snälldagen.

Hanna sitter i kassan på Munkbrohallen, hon ropar Hej!, och Disa hjälper mig att handla. Vi talar om böcker mellan Clementinerna och Surdegsbaguetterna. Disa undrar vad det är för parfym jag använder. Hon tycker det doftar gott och jag förklarar att det är ”Prada Amber” och att den har en sådan stark inverkan att jag får en svans av fnittrigt kelsjuka 70-åriga damer när jag går genom gränderna.

Travar, hög på gymendorfin, upp mot Tyska Kyrkan och känner mig lycklig. Det är ju rent för Jävligt.

2 tankar om ”VÄRSTA FETA SNÄLLDAGEN”

  1. Ska du till Island?
    Då måste du sammanstråla med min bästa väninna Asta. 😉

    Du förtjänar att känna dej lycklig, Täppas!
    En hel massa, dessutom!     

    1. Hej Benita!
      Javisst. På söndag reser Felix och jag till Island. November kanske inte är någon toppmånad för resor norrut men vi ska ju inte sola. Möjligen bada förstås.
      Asta?! Berätta mer på min privata mail är du snäll.
      Puss och kram från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.