URSÄKTA, VAR ÄR FILMPREMIÄREN?

Ett grått duggregn faller över Djurgården. Träden är nakna. Deras kläder ligger på marken och sugs upp av maskiner.

Berättar för Urban att Felix och jag reser till Island på söndag. Han börjar föreläsa om ”Eddan” men det sätter jag stopp för. Det visar sig att han, förutom filmen ”Korpen flyger”, avskyr Island. Ön stinker svavel och är deprimerande. Så hämtar han andan och gräver fram en skröna, en sådan där bild som gör sig bäst på mycket långt håll.

Han, en Isländsk urtuffing barrikaderar sig i sitt hus. Fienderna skjuter eldpilar som sätter eld på först taket och sedan hela boningen. Till slut pallar han inte trycket utan slår upp dörren. Där möter honom en man med höjd dubbelyxa och tuffingen säger uppskattande:

”Åh, det är inte var dag man ser en dubbelyxa” varpå hans huvud klyvs.

Själv blir jag nöjd om Felix hittar ett Hotell i Islafjördur. Enligt guideboken är allt stängt efter september. Enstaka Isbjörnar driver iland på isflak från Grönland och där kanske man ligger inpackad i en superdunsovsäck i en klippskreva. Björnen kommer lufsande, vädrar och sväljer sedan turisten med sovsäck och allt, som ett Kex.

Duschar och gör mig i ordning inför kvällens filmpremiär: ”Hassel –privatspanarna” av regissören och filmaren Måns Månsson.

Då ringer själva Måns och undrar om allt är lugnt inför imorgon? IMORGON!

Har tagit fel på dag igen. Håller hjärnan på att klappa ihop?

Jullan kommer och äter middag.

”Jag har klippt ihop en liten sekvens där du äter Tuttifrutti.”

”Jaså, jamen det är ju också en slags filmpremiär, får jag höra?”

Addicted to goda kemikalier from Julia Flora Fogelberg on Vimeo.

2 tankar om ”URSÄKTA, VAR ÄR FILMPREMIÄREN?”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.