DOM ÖVER DÖD MAN

Sundsvall börjar allt mer likna en håla i Sibirien. Det är snöhögar överallt, glest med folk och, det bästa av allt, de spelar inte hysteriska julsånger när Maria hjälper mig med de sista inköpen inför jul.

På Filmstaden går Jan Troells ”Dom över död man” om tidningsmannen Torgny Segerstedt. När alla andra hukade och fjäskade inför Nazityskland skrev han precis som det var: Att Hitler och Göring m.fl. var ett brutalt hot mot friheten samt att de ordnade en massutrotning av Judar.

Lotte, som var på filmen häromdagen, sa att det fanns likheter mellan jag och Segerstedt. Menade hon de trassliga relationerna till kvinnorna, uppkäftigheten och det där med att vara en rätt ensam röst. Hon kan inte ha menat kärleken till Hundar då jag föredrar Kattor.

I vilket fall var filmen väldigt bra. Lång men aldrig tråkig. Lågmäld men ändå mycket Intensiv.

När jag kommer hem och slår på datorn har det kommit brev. Just sådana här fick Segerstedt i travar:

Du äcklar mig och tusentals, hundratusentals, människor i det här landet! Hoppas av hela mitt hjärta att du ramlar och slår dig så illa att du får ligga i en sjukhussäng och ruttna bort resten av ditt patetiska, halvblinda liv. Om du visste hur många som hatar dig skulle du nog hålla igen ditt hat mot svenskar. Jag skulle i alla fall tycka att det var mycket skrämmande att vara hatad av så många.

Dra åt helvete, Tony Johansson.

4 tankar om ”DOM ÖVER DÖD MAN”

  1. Grattis till ”Tony Johansson” för att h*n har flera hundra tusentals ”kompisar” att dela sitt patetiska hat med.
    Tänk vad mycket nytta så enormt mycket energi – som ett sånt hat från hundra tusentals alstrar – skulle kunna göra.
    Det skulle kunna ge en massa hemlösa människor tak över huvudet och varm mat… Har h*n tänk på det?
    Självklart inte!
    För, all energi går ju åt till att hata ”en halvblind” och intervjua hundra tusentals för att räkna in hur många lika-hatande h*n har.
    Och, så skriva ett litet patetiskt mail då… För, visst måst h*n rapportera och visa vilka bedrifter h*n åstadkommit.

    Hängiven är h*n i alla fall!
    Och, hur patetisk känner sej nu inte h*n då hat faktiskt ligger riktigt nära KÄRLEK på känsloskalan.
    RYS-LIGT nära!
    Sug på den Tony Johansson!
    Jag förstår att du blev skrämd nu! Och, bli nu bara inte förvånad då KARMA säger ”hello and goodbye” endera dan!
    Be careful what you wish for!
    You most likely wont like it when it strikes You! 😉

    Och, Täppas!
    Love You too! (((kram)))
    (och jag vågar stava det rätt!)                   

  2. Man undrar ju vad som gått snett för mänskor när de känner ett sånt behov att hata, och att få meddela hatobjektet detta. Samma undran som gäller dem som ställer sig upp och dödar vilt främmande mänskor av bara ett infall. Som den där 19-åriga killen här i Hyvinge i Finland, som klättrade upp på ett tak och började skjuta ner folk på ett torg. Som orsak anger nu den ångerfulla att han hade förlorat en lekfull brottningsmatch samma morgon…

  3. Hej Täppas! Här registreras nog allt också i någon bloggdatabas, som ett gammalt Sovjet-Kina i kubik! Jag trodde det var ett skämt, fast dåligt sådant, när jag läste om ”telefondatabasen”. Ett skämt om inte den nitiska kvinnan där i Göteborg hade beskrivit allt så i detalj. Vilket konstigt land detta blivit. Nu registreras den åsikten av Sveriges Radio:-).
    Ja inte kan det vara kul att läsa sådana mail som ovan, ska du verkligen det? Jag är tveksam, tror de gör sig bäst i slaskkorgen från början och sen försvinna helt.
    Och du är en toppenkille Täppas, vilken tåga, energi, uthållighet, mod, mycket kunskap, talanger på många områden, träningsfreak;-), optimism, tänk om fler tog efter bara en liten del, bidragstagare, slöfockar, halvsjuka men som kunde göra något för någon annan den andra halva tiden, folk som känner efter vid minsta nysning, gnällspikar av allehanda slag, res er upp och se er omkring! Och vi måste få in fler i detta land, folk räcker inte till, kompetensen sviktar här på många områden.
    Folk ger som galningar till cancerfonder t ex, de vill alla ha evigt liv, och tror att alla sjukdomar kan bli utrotade. Men det finns inga forskarhänder att sätta alla dessa miljoner, miljarder i, så många forskarprojekt har vi inte på gång eller planerade och inte utbildade människor till dem heller. Så sätt igång Tony, hoppa upp i skolbänken och råplugga, börja med de naturvetenskapliga ämnena och håll svenskan och engelskan på hög nivå. Sen har du nog blivit utmattad men då är det bara att ”keep calm and carry on”. Lycka till! Att du sedan har en enorm summa i studielån det blir en senare fråga…
     
     

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.