FULL RULLE I ETERN

Metaradio blir det när ”Ring P1” handlar om sig själv. Men ändå: Frågan för dagen är större.

Vi har alltid bokfört vilka som ringt, varifrån och i vilket ämne, fint, men under hösten kom en pålaga om att vi även ska ange saker som religionstillhörighet, politisk uppfattning och t.o.m. sjukdomsdiagnoser. Min producent Lotte och jag sa genast ifrån. Detta är inget som ett Public Service-företag i ett demokratiskt och öppet samhälle ska syssla med. Vår projektledare slog ifrån sig och menade att detta nya bara var ett ”Redaktionellt verktyg”.

Men ett åsiktsregister är ett åsiktsregister vad än man kallar det och när DN fick nys om saken slog de idag upp det stort.

En febril katastrofstämning infann sig på radion. Två chefer fick vara med i sändningen och lyssnarna fick komma till tals. Alla utom en ville tala om registreringen.

Sitter nu på tåget på väg till Stockholm och pustar ut. Tåget är knökfullt. Det sticker ut julklappar överallt. Barn tjattrar. Gamlingar suckar och tummar sina biljetter.

Själv behöver jag inte, som jag brukar vid ankomst till Stockholm, ringa Greven och muta honom med en Hamburgare för att han ska komma och möta mig eftersom ”Studio Ett” väntar med sin sändarbil på stationen. ”Rapport” vill också prata och visst, absolut, är det något jag gärna talar om så är det demokrati och öppenhet. Och; jag vill inte ens att mina värsta belackare ska åsiktsregistreras.

Imorgon: Indien!

Lyssna: Ring P1! 20121221 09:30Lyssna: Ägnar sig P1 åt åsiktsregistrering

5 tankar om ”FULL RULLE I ETERN”

  1. GI-metoden verkar vara ute. Effektivare är en resa till Island eller varför inte Indien.
    Själv skall jag bränna fett i skidpåret
    De har varit en intressant och händelsefull höst, kanske lite i mesta laget. Förhoppningsvis driver turbulensen utvecklingen vidare.

     Ha nu en trevlig ledighet, och njut av alla frukter, mango mm/Christer     

  2. Stämmer in i föegående’s budskap…
    Ha en oförskämt God Jul Täppas,och alla andra i sällkapet, i Indien. 
    2013 kommer att bli ett fantastiskt bra år!

  3. Jag har alltid haft respekt för dig Täppas och tycker du är en bra kille som håller trollen borta men jag blev som så många andra chokade över åsiktsregistreringen. Stämmer verkligen detta som dem främlingsfientliga säger angående åsiktsregistreringen? http://www.thoralf.bloggplatsen.se God jul på dig

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.