DEN SISTA SMÖRJELSEN

Föreställer mig att Urban är lika brun som en sådan där portfölj i fuskläder, innehållande en kvarting och ett par leverpastejsmörgåsar, som bandyälskare medför till matcherna. Han ”Pressar” som en galning vilken, läkare som han är, missat föreläsningarna om hudcancer.

”Röker man ett paket cigaretter om dagen kan det kvitta” är Urbans pragmatiska kommentar.

Under sena eftermiddagen letar sig Jullan och jag fram till en Ajur-Vedisk massageklinik. En gubbe sitter på trappan och cashar in 1 500 Rupier per skaft.

En flicka, ett par år äldre än Jullan, tar hand om henne. Hon är ett par huvuden kortare än Jullan och rund som en boll.

Själv förs jag in i ett rum. Två små seniga snubbar ber mig ta av alla kläder. De skvätter på bussigt med olja och ger mig en massageomgång jag sent ska glömma. De gnider och vrider på mitt huvud, drar i fingrarna så det knäpper och paradnumret är när jag får lägga mig på en madrass varpå den ena mannen hänger som Spindelmannen i ett snöre från taket och kliver upp och ned längs min kropp.

Jag känner mig som en lerpöl i vilken tjocka galonklädda barn slänger sig och åker kana.

På med mera olja och så får lårmusklerna sig en omgång så jag flämtar.

Annars är det väldigt skönt. Jag överlämnar mig helt åt ögonblicket. De här männen kan sina saker. Det vet hur man knådar skiten ur ett blekansikte.

Efter detta sitter jag alldeles groggy på trappen och väntar på att Jullan ska bli klar. Hör hur några västerländska damer på dålig engelska kräva kompensation för att det var så smutsigt i massagerummet. De gnäller gällt och säger att det på Hamamen i Marocko minsann var bra mycket renare. Då tycker jag att de där kärringarna kan resa tillbaka dit istället för att förpesta stämningen på trappen till en massageklinik i Kerala, Södra Indien.

Efter en stund dyker Jullan fnissande upp. Hon har också blivit oljad, knådad och trampad på av en liten tjockis hängande i ett rep. Båda är vi, när vi strosar mot våra kvarter, fetblanka av all olja.

”Ikväll vill jag äta Krabba” säger Jullan tankfullt.

Det är sant, Ajur-Veda-massage suger.

3 tankar om ”DEN SISTA SMÖRJELSEN”

  1. God fortsättning Täppas med familj säger jag först:-). Massageupplevelsen verkar fantastisk, effekten håller säkert i sig länge:-). Om saltet är så rätt, cellerna blir ”vattniga” och med lite salttillskott piggnar man till igen. Stackars dig, handsprit men hon menade VÄL antagligen, först rena händer innan du stoppade fingrarna i mun:-). Gullig bild på ungarna, hoppas ni gynnar familjen med mycket köp. Annars förknippas Indien med de våldsgalna karlarna i dessa dagar men det är bra att det blir omskrivet och är folkstormar (inta bara kvinnorna som demonstrerar, männen reagerar också vad jag förstår).

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.