FILMPREMIÄR I BERGSJÖ

Det vilar en omisskänslig doft av Ko över Bergsjögårdens bio när filmen ”Nordanstigs Ansikten” premiärvisas. Helt klart sitter det riktiga bönder i salongen. Ostkuber på tandpetare och alkoholfri päroncider. Det är fullsatt och Stämningen är hög.

Nordanstigs Kommun har gjort en film om sig själv och i ett rasande tempo exponeras denna lilla tappra kommuns företräden. Allt ifrån det härliga, Yxsmederna i Gränsfors, en levande natur, ostkaka i motljus till gnisslet av fioler på en Hembygdsgård och det mer bisarra som ett 30 meter högt kors på ett berg i Hassela. Allt finns i Nordanstig.

Ändå undrar man varför inte ett LAN med 150 ungdomar i Gnarp, logdans på Älvstagården, jakt och friskvård som gym och träning fick någon plats. Fast det är klart att allting inte kan pressas in i en drygt 20 minuter lång film.

Jag och Jordgubbs-SvenJordgubbs-Sven

I vimlet träffar jag Jordgubbs-Sven Svensson. Hans vilja, att på gården som funnits i Familjen i generationer, fortsätta odla de legendariska Jättendalsgubbarna är obruten. I doften av Ko och päroncider hör jag ”Strawberry fields forever” och helt klart har alla ett eget Nordanstig i sitt hjärta.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.