FREDAG FÖR EN ETERARBETARE

Morgonen börjar med att Lena tar en ny, torkvindefri, bild över Jättendal.

Morgon över Jättendal utan torkvinda

Väl framme i studion vid SR i Sundsvall visar det sig att Hagabagarn skickat en rosa Princess-stubbtårta. Lotte lägger ihop 2 och 2 och menar att bakverket är en vink om att lilla Estelle fyller 1 år imorgon.

Laddar med ett par centimeter Rojalistisk kaloriyra samt en kopp sotsvart och väldigt folkligt automatkaffe. Det blir en hel del prat i programmet, apropå artiklarna i DN och morgonens diskussion i ”P1 Morgon”, om sjukvården. Har den drabbats av en alldeles egen åkomma: Diagnoser försedda med prislappar och prioriteringar vilade på ekonomi istället för på medicin.

En man ringde om vikten av att göra armhävningar, trots att det på sätt och vis är ”Onödigt”. Han jämförde detta med kunskap om matte, läsning i största allmänhet och allmänbildning. Sådana kunskaper kanske inte ger direkta och mätbara resultat men de är ändå värda hur mycket som helst.

Trött i skallen, men nöjd och sorglös, sätter jag mig på tåget för att resa till Stockholm och för att lyssna på Tomas Bolme när han läser ”De dödas samtal” av Reginald Hill.

Lyssna: Ring P1! 20130222 09:30

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.