FJÄLLEN, TISDAG

Greven, Vidar samt mitt kreditkort avviker till Åre. Begriper inte varför de ska dit? En massa Stockholmare, Norrmän och Ryssar som i dyra skidkläder klättrar på varandra är väl inte trevligt.

Nyrikt, plastigt och en Hamburgertallrik kostar en förmögenhet. Det är väl där mitt plastkort kommer in i bilden.

Jag och NickeNicke, Amanda och jag i Sportboden

Går med min nya kompis, Nicke Reutercrona, till Ragnar och Amanda i Sportboden för att hyra längdskidor. Sedan åker vi 7 km och har gubbsnack. Han berättar att han ätit med en kund, en man, och de förstod varandra på en massa punkter och det på ett sätt som en fru kanske inte alltid gör:

”Men jag skulle då fan inte vilja bo med honom.”

Sedan drabbas jag av någon slags jordmagnetism. Den suger ned mig i snön och det är bara att ge efter. Snön är i vilket fall mjuk.

Jordens dragningskraft sätter in

Väl i spåret berättar han om en fru till en bekant. Hon ansåg att deras möbler blivit väl slitna och började kampanja för ordentliga nyinvesteringar. Hon klagade och stod i. Det intressanta med detta var att hon själv inte arbetade. Gubben skulle dra in degen helt enkelt. Annars var han ingen riktig karl.

Jämställdhet, vart tog du vägen?

Under Skidturen hann vi inte lösa samtliga frågor kring manligt/kvinnligt, könsroller och vad man ska ta sig till när ens barn hejar på SD. Detta får vi borra i under en eftermiddagsbastu och till middag blir det Hjortfilé.

En dag i Jämtlandsfjällen är snart till ända och imorgon kommer H och Jullan.

3 tankar om ”FJÄLLEN, TISDAG”

  1. Tycker det ser rätt graciöst ut ändå:-). Fingret såg bättre ut än jag trodde, fast vill inte förminska smärtupplevelesen på något sätt;-) men det ser ganska ok ut, tänkte först på infektionsrisken och att en tant eller farbror doktor tittar, men du vet själv om det blivit bättre redan. Ha det så fint i manspatrullsamspråken och för övrigt-).

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.