MOT HENSJÖN!

Vädret är småtjurigt när Greven och Vidar ska åka med mig i längdspåret. Det är inte bara väderleken som är grinig. Greven klagar och pustar. Det är så tråkigt och enformigt att han håller på att lämna in. Han vill ha mer action än att glida fram mellan tysta träd.

Jag framkastar att han väl, när han kommer tillbaka till hotellet, kan ta ett fotbad med de ömmande fötterna nedkörda i en balja med O´Boy. Det tycker han inte är det minsta kul sagt.

bild 1

Vi stöter ihop med paret Reutercrona och Nicke tar över ledsagningen. Molnen skingras på alla sätt och vis och när vi kommer ”hem” igen är det knaperstekt fläsk, löksås och kokt potatis till lunch.

Smälter maten under täcket, utanför puttrar några snöskotrar och jag lyssnar på en bok om en psykopatisk seriemördare i London. De är ju ofta det, psykopatiska, de där seriemördarna.

H och Jullan anländer lagom till middagen: Rökt älginnanlår med kantareller och bouillabaisse.

H och jagRökt älginnanlår med kantareller och bouillabaisse
Underhåller i baren

Känner mig lite spänd eftersom det är denna kväll jag ska hålla låda i baren. Stämningen är varm och välkomnande och det blir hur kul som helst. Publiken är en blandning av gamla bybor och tillresta turister. Säljer en trave ”Lenins Revben – under Kornhamnstorg” och det känns skönt i kroppen när jag efter avslutat uppdrag står på Bygatan utanför hotellet och suger på en pipa Greve Hamilton tillsammans med Jullan och Nicke.

Baren

Imorgon bär det av mot Hensjön. En så osexistisk och könsneutral sjö måste bara besökas och den ligger endast några kilometer västerut.

En tanke om ”MOT HENSJÖN!”

  1. Ser framemot beskrivningen av Hensjön:-) och det gläder mig att du får så god mat efter krävande dagar, förresten idag var jag i Gamla stan men du var ju här:-), inget vidare kan jag berätta, någon kylig konstig vind fast solen sken men råkallt ändå, så fortsätt njut!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.