I VÄNTAN PÅ EN KOLTRAST

Vaknar till ett samtal  i ”P1 morgon”Maria Swelan utfrågas respektfullt om sin nya bok ”Hatet”. Författaren berättar hur hon och hennes Förläggare grubblade  över ett kommande bokprojekt. Plötsligt trillade ett Mordhot in med den övriga Posten och då gick det upp ett Ljus.Vällustigt beskriver hon hur detta ledde till en Tändning som i sin tur utmynnade i den föreliggande boken.

Tänker gubbsurt: Om jag hade lagt alla Mordhot, illvilliga e-brev och försändelser med Fekalier som jag fått med posten i en rad hade den nått till Södertälje men jag har ändå inte skrivit boken ”Hotet” Om man har möjjlighet och kan uttrycka sig i offentligheten kommer påhopp automatiskt likt intrampade hundlortar. It comes with the territory. Boken ”Hatet” sitter i vilket fall som en Mössa på Tidens Huvud. Det är bara att Gratulera.

Solen glittrar över Riddarfjärden när jag går till Gymmet. Peter väger in mig. 2 kg upp men så är det när man haft Sportlovsvecka och ätit den ena goda. Trerätters middagen efter den andra på ”Köja Fjällhotell”  i Edsåsdalen. Peter säger att detta är något vi ska ordna och så kör han skiten/svetten ur mig i drygt en timme.

Träffar Micke Nykvist, just hemkommen från en filminspelning i New York och Frankrike,  i omklädningsrummet. Efter Passet ska han iväg till en Studio och fortsätta läsa in sin andra bok. Han får ett exemplar av min nya:  ”Lenins revben – under Kornhamnstorg” och i gengäld ska jag få hans när den är klar.

På väg upp genom Gamla Stans gränder hör jag ett äldre par samtala.

”Är det inte dags att vi köper en Gravplats åt dig?” undrar Kvinnan sakligt.

”Det är väl inte så bråttom” muttrar mannen. Han låter trött men inte så till den grad att  han skulle vara  färdig att dra in Årorna.

Hon låter pigg. Initiativrik och glad.

Det droppar från taken och kittlar som av Vår i magen. Nu väntar jag på en Koltrast som ska drilla  i Innergårdens blå luftrum.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.