DYNINGAR

”Redan när du skriver att de flesta på GRÄV 2013 är unga, hungriga och äregiriga. Är man 50+ så finns man inte och det är rätt skönt, så är du fel ute” säger TM i telefon. Mina döttrar är mina främsta kritiker. De läser Twitter och våndas över sin glappkäftade Pappa.

Det är nog så, funderar jag medan jag tränar med Peter, att det är mycket jag inte begriper. Varför är t.ex. ifrågasättandeav somliga saker fullständigt otänkbara. Det är inte bara i Indien de har Heliga Kor. (Medan de i samma land behandlar Kvinnor som ytterst lågt stående väsen)

Debatten osar av Sekterism. Är du inte fullständigt kritiklös och knäböjer inför Ledaren så är du Mot. Det är mycket syrefattigt.

Peter berättar om en tillställning hemma hos någon. Kvinnorna bad Peter, trots att han är mycket lågmäld, att ligga ned, eftersom han är av hankön,  på golvet som en Hund. Det var PK. Egendomligt. Det kan väl inte vara feminism?

Någon från ”Studio 1” ringer och frågar om jag är Feminist? Jag vet inte. Ordet är missbrukat så till den grad att det är svårt att riktigt varmt omfamna. När Partiledare, som är varma anhängare av Hemmafruar, bedyrar att de är Feminister får jag lust att vomera.

De ringer från TV:s ”Debatt” och undrar om jag skulle kunna tänka mig att komma och prata lite? Jag säger ”Nja” och tänker att det här kommer mina döttrar att sätta stopp för men jag får en länk till en riktigt Läsansvärd artikel: http://www.flamman.se/sveland-kraver-rattning-i-ledet

11 tankar om ”DYNINGAR”

 1. Intressant vore förstås att få höra för svenska folket vad som sagts och inte och bilda sig en;-) uppfattning själva, men rådfråga barnen, så sant, de vet absolut bäst och är klokast, vet inte själv var de får all denna klokhet ifrån? Kanske från föräldrarna:-) och vi lyssnar alltid här med, jag är förvånad själv att jag lär mig så mycket.

 2. Snälla, snälla, snälla,

  Nej, det är ingen falsk cover på af Ugglas, det är ett bönerop från bäckenbotten – SNÄLLA TÄPPAS! Åk till SVT:s ”Debatt” och dra huvudpoängen i ”GUBBSLEM, SURKÄRRINGAR OCH HELIG VREDE”… det här landet skulle må mycket bra av det och du kommer att bli hyllad hjälte!

  (visst, dyngspridarna kommer också att infinna sig, men det fixar du)

  Ann-Charlott Altstadts analys är helt lysande! Mycket intressant att hon säger *exakt* samma sak som du & Janne… vad händer nu…?? :O

 3. Feministerna är väl bara en liten sekt som hyllar varandra. Det är mycket inbördes beundran på deras forum. Nu såg jag bara Expressen klippet men de som satt på podiet är ju trovärdiga personer och jag tror att de flesta litar mer på dem än ökända feminister.

 4. Du Anders, skärp dig! Feminism är liktydigt med att strävan mot jämnlikhet och rättvisa. Absolut ingen sekt, läs lite historia och skriv inte en massa goja.

  1. Man kan vara för rättvisa och jämlikhet och ändå var objektiv. Britt-Marie Mattsson. Robert Aschberg och Teppas Fogelberg har betydligt högre trovärdighet en ett litet antal extrema feminister. Jag känner mig ganska säker på at jag pejlat opinionen rätt i detta fall.

 5. Jag misstänker lite att många ”kontroversiella” böcker skrivs av personer som insett att detta är ett lätt sätt att tjäna pengar. Böcker som ”avslöjar” att vacciner är bluff också vidare. Det finns ju mängder ”avslöjande” böcker.. Jag undrar om feministböcker också är en variant av detta fenomen.

 6. men Anders varför lägga energi på detta. Låt dessa ”extrema” manliga och kvinnliga extremister leka i sin sandlåda. Det kanske kommer något gott ur det också.
  Jag trodde i grunden att mötet i fredags skulle handla om journalisternas arbete när dom gräver ty som jag har antypp många gånger så håller dom inte alltid måttet, speciellt inte JJ.
  JJ kan ju granska pålisen som lät öppna bron i natt i stället för att kasta sin aggrition över en medmänniska.

  1. Jag lägger inte ner någon energi på dessa dårar. Det är ingen mening med att diskutera med dem. Diskussionen har spårat ur och feministernas trovärdighet är noll. Jag tror inte folk orkar engagera sig. Tyvärr finns det folk som tror på deras vinklade beskrivningar.

  2. ”Låt dessa ”extrema” manliga och kvinnliga extremister leka i sin sandlåda.”

   Men om nu medlemmar ur riksdag och regering sitter i samma sandlåda och har dessa ”extrema manliga och kvinnliga extremister” som kompisar, ska vi inte bry oss då tycker du?

  3. ”Peter berättar om en tillställning hemma hos någon. Kvinnorna bad Peter, trots att han är mycket lågmäld, att ligga ned, eftersom han är av hankön, på golvet som en Hund. Det var PK. Egendomligt. Det kan väl inte vara feminism?”

   Visst kan det vara feminism. Att vara av hankön är samma sak som att vara en del av patriakatet. Att vara en del av patriarkatet är inte bra. Då är man nämligen en del av kvinnoförtrycket. I värsta fall är man gubbslem. I bästa fall ”finns” man bara, som en bakterie ungefär. Den patriarkala världen är tyvärr alltför full av phallossymboler. En upprättstående man är ju i sig själv till formen en phallossymbol. Att försätta en man i horisontellt läge blir ju då en del av den feministiska kampen. Vare sig Peter ville ligga ned som en hund eller inte så kan han ju trösta sig med att han gjorde en insats för den ”rätta saken”.

   1. Nu finns det många dårar i riksdag och regering. De flesta är inte feminister. Det är ett stort problem men hur får man bort dem. Jag har inte någon bra lösning. Journalisterna borde skriva mera om detta. Feministerna är inte de värsta men jag har mycket svårt att förstå vad jämställdheten tjänar på att man väljer en inkompetent kvinna istället för en kompetent man ledande befattningar. Alla blir ju lidande av detta även kvinnorna. Det ligger väl i allas intresse att rätt person väjs. Feministernas rättviseuppfattning i detta fall är lite konstig.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.