KJÄPPTRASSEL

Viltskavsgryta med Kantareller och Lingon. Berättar till kaffet  att en kvinna trampade av min käpp idag när jag var på väg till gymmet. Det bara small, hon sa ”Hoppsan” och ilade vidare. Daniel och Simon på gymmet hjälpte mig att spjäla med några skruvar och silvertejp.

Det måste ha varit en transvestit som knäckte Käppen. Inte en kvinna, så empatiska, fina och goda, kan ju inte trampa sönder en vit käpp för en blind.

Eller också är det som i Tage Danielssons Harrisburgmonolog: eftersom olyckan inte kunde hända hade den förmodligen inte hänt. Lika fullt är min käpp bandagerad och tyvärr är  det nog så med den här världen att det finns vissa, personer av båda könen, egentligen rätt få, som inte känner skam.

Jullan läser kommentarer till Lamottes blog om vad man får skämta om och vem som får göra det. En ”Robert”  kommenterar så roligt att vi skrattar så tårarna trillar.

 

Screen Shot 2013-03-13 at 20.21.27

5 tankar om ”KJÄPPTRASSEL”

  1. Usch vad jag tycker illa om sådant ohyfs som du berättar, ren dumhet och nonchalans, alltså vet inte om det mest är här i Stockholm, att säga ”hoppsan” eller ”ojdå” när man välter någon, går rakt över den lilla söta foten med kraftiga kängor, kängor sittande på en storfotad kvinna, släpper dörren i huvudet o s v. Ja, jag har varit med om det med foten och bara ett ”ojdå”. Jag blir riktigt arg när jag hör om den kvinnan som bröt käppen, vad är det för fel på folk? Hur mycket fattas i tankeverksamheten? Ja och det gäller förstås alla kön, och absolut inte att kvinnor uppför sig bättre i olika situationer, beror nog mera på vilken person de är. Vi skippar manligt och kvinnligt och ser på varandra som människor som ändå ska försöka leva tillsammans på denna jord. Och jag är fortfarande arg.
    PS det andra var både kul och tänkvärt på ett annat sätt:-)

  2. Jag kommer ihåg då jag som liten fick höra” Åk hem å tugga renpung-lappdjävel!” Det är ju lite kul…numera tycker jag att ”snowniggha” klingar bättre =)

  3. Täppas, jag kanske har den tekniska lösningen till att inte denna olycka skall hända igen. Utveckla en käpp med en spets som är elektrisk med hög spänning. Du har kanske sett hur kor är rädda för elstängsel.

    Då är det kanske mindre risk att någon Tjock Jude, troligen är invandrad bög/flata med svart hår (mitt har blivit grått med åren), svensk medborgare kommer att trampa sönder käppen.

  4. Åh, vad arg jag blir! Been there, done that. Lagat käpp alltså, efs vissa väljer att inte ”se” min käpp. Klättra över den, snubbla över den, trängas förbi, trampa på den, så att den blir sned och vind. ”Oj, ursäkta” säger en del av dem, men alla springer vidare utan att inse att de på så sätt gjort en synskadad person väldigt handikappad.

    Förresten, handikappade får skämta om handikappade. Jag brukar iaf ironisera och skämta om mitt eget handikapp (DövBlindhet/Ushers syndrom). Inbillar mig att livet blir lite lättare då.

    Förresten igen, jag kommer till Laholms bokhandel på onsdag och förväntar mig att du signerar en bok åt mig. Gör du det? =)

    Tina från Helsingborg

    1. Tina!
      Vad skoj! Att du kommer till Laholms bokhandel för då möts vi och det är klart att jag signerar en bok.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.