VIKTIGT

Vaggas i varma kupéer ned mot Västkusten, ett tågbyte i Göteborg, och vidare mot Halland. Vad är det som är viktigt? Förra veckan var det Fredagsdebatten på Gräv 2013 i Göteborg, och mina Damer och Herrar, Flickor och Pojkar, här är en länk till HELA samtalet. Var det något att bli så upprörd över?

www.kristianstadsbladet.se/kultur/article1841984/Har-kan-du-lyssna-pa-gubbslem-debatten.html

Runt om i kupén sitter det män, samt en och annan kvinna, och talar i sina Mobiltelefoner. De låter Affärsmässigt hjärtliga och allt förefaller vara av yttersta vikt. Deras arbete framstår som livsavgörande uppgifter och är väl på sätt och vis det också. Möten avtalas, leveransdatum fastslås och någon i Ledningsgruppen är tyvärr inte riktigt med på Båten.

Lyssnar på P. O. Enquists senaste bok ”Liknelseboken” och det är han själv som läser. Njuter den långsamt och i normal hastighet. Det är som att suga, sniffa och läppja länge på ett tandborstglas utsökt Maskrosvin.

Min viktiga livsuppgift denna dag är att hinna fram i tid till Laholm och framträdandet på Bokhandeln.

11 tankar om ”VIKTIGT”

 1. Ja, vad säger man?? Är HELT förbluffad och glad på samma gång! Den ärligaste och rakaste debatt jag någonsin hört från ”offentliga personer” i det här förstoppade landet!

  HÄRLIGT! UNDERBART!! *** VÅGA VÄGRA KONFLIKTRÄDSLAN!! ***

  Den här typen av samtal skulle sändas på SVT *varje* lördagskväll mellan 20:00 – 21:30, istället för idiotiska lekprogram eller hjärndöda småborgerliga operor. Då skulle vi få ett helt annat klimat i den Alienerade Frysboxen, och förmodligen färre självmord, depressioner och annat elände.

  VARFÖR!?

  DÄRFÖR att Svensson – som sitter där ensam och hålögd i sin lilla lägenhet och smuttar på lördagsgroggen och försöker intala sig att hen är smartare än en femteklassare – plötsligt inser att hen INTE ÄR ENSAM! Till och med ”högt uppsatta” journalister med massor av makt tycker PÅ RIKTIGT att något är GALET i De Heliga Kossornas Förlovade Land!

  Samtal och debatt är fascismens & fundamentalismens farligaste fiende. Punkt. Självklart kommer underlaget för järnrörsnazister i offerkoftor att ryka all världens väg om vi BARA TOG DEBATTEN MED IDIOTERNA!!

  Och nu till bevismaterialet:
  VEM var det som blev förminskad?? Ja, såvida man inte är hörselskadad och inte kan ta del av bevismaterialet, är svaret enkelt – TÄPPAS FOGELBERG!!

  Täppas fäller EN (1) kommentar efter 5 minuter, och förutom några kortare repliker är han sen i princip TYST I FEMTIOFEM (55) MINUTER, för att slutligen tvingas han ERKÄNNA att han visst iklätt sig OFFERROLLEN i samband med Vilks debaclet! Snacka om FÖRMINSKNING!! (för använda modeordet för dagen)

  Britt-Marie Matsson hyllar feminismen och tycker att det Sveland & Co gör är jättebra.

  Robert Aschberg tycker (vrålar) att ALLA människor ska behandlas lika och hejar på Sveland. Han tycker att SVT:s Uppdrag granskning om hoten var ”JÄVLIGT BRA”, och att Sveland nu ska passa på och säga sin mening.

  Janne Josefsson är som vanligt höggradigt engagerade i sina hjärtefrågor, men han håller sig till sak. Inte ett enda personangrepp eller ”förminskning” så långt örat når.

  Sara Wennerblom-Arhen uppmanar Josefsson att passa på att debattera med Sveland.

  Maria Sveland däremot, på sin förorättade kant, konstaterar torrt att SVT Debatt är ”ett av mina värsta program, som finns, det är ABSOLUT ingenting, det är på så fruktansvärt låg nivå”, och det är under kulturpersonlighetens värdighet att delta i dylika ”skitprogram som producerar skitdebatter”. Sveland konstaterar vidare att hon hamnat på ett ”Gubbseminarium”, och som grädde på moset har den Överjordisk Sårade Gudinnan ”ÅKT HIT HELA VÄGEN FRÅN STOCKHOLM – VAD GÖR JAG HÄR??”!! OJ! Det ÄR synd om kvinnorna!! Det slutliga beviset är nu introducerat…

  Sveland drömmer om debatter i ”gamla radioprogram”, som är så långa och vindlande att motståndaren tillslut byter ståndpunkt diametralt. Jojo, tanken är nog god, men att hylla utrotning + kastrering av 50% av mänskligheten lär nog skapa ohanterligt ”långa och vindlande debatter”, innan just den del av mänskligheten byter ståndpunkt och går med på eländet…

  Maria Sveland chansade uppenbart på att ingen filmat eller spelat in dessa tre ”överaggressiva gubbslems” påhopp. Hon vittnar falskt på sin blogg och anklagar andra för att ljuga, och för att underbygga tyngden i vittnesbörden refererar hon ymnigt till sina medsystrars bloggar, som givetvis ger samma förvrängda bild. En pöbel – liksom 100 000 spyflugor – har aldrig fel, ät mera skit!

  Med den här gången sket det sig ordentligt – Översteprästinnan från gnällbältet är naken.

  Hon har gjort bort sig katastrofalt och oåterkalleligt. Nu ser vi i realtid hur denna spindoktor bygger upp sin förvrängda världsbild. Hon hade inga hållbara argument, hon förlorade debatten. Hon vet att hon aldrig kan vinna en debatt om SCUM-manifestet. Därför vägrar hon ta den debatten, och när detta ändå sker ikläder sig Översteprästinnan offerrollen, börjar svamla om ”kvinnlig rasism”, och svartmålar den ”hatiske” motståndaren, frisk påhejad av sina fundamentalistiska tillbedjare.

  Maria Svelands beteende är rena raketbränslet för järnrörsnazister och andra galna Breivikare.
  Evin Rubar däremot, har inte gett SD en enda jävla röst. Punkt.

  Men VARFÖR blev dessa SCUMma radikalfeminister så UPPRÖRDA och ohjälpligt BEDRÖVADE??

  Ja, svaret är väl ganska enkelt. Eller hur? Här hade de satt Maria Sveland på piedestal. Gudinnan gjorde sen sin Eriksgata under dundrande succé. Journalisterna ställde inte en enda besvärlig fråga till Översteprästinnan, utan la huvudet på sned, försökte fokusera på de dinglande pistolerna, under snällt medhåll i bästa ”Malou von Sivers” -anda.

  DÅ kommer Rödbrusige Bondrängen Josefsson och punkterar hela världsbilden på fem minuter!!

  Klart att de blir förbannade. Fattas bara …

  (Fredsduvan Maria Sveland manar nu till ”Feministiskt självförsvar” på sin blogg! 🙂 )

  Tror att Josefsson talar om något mycket större (ja, det finns större problem än genusdebatten). Kommer ihåg hur Josefsson jagade en svettig Göran Persson på en parkeringsplats. Vår patetiske statsminister var iklädd stora vita chinos (för att härbärgera allt överskottsfläsk), och såg ut som en liten fet pojke i blöjor. Scenen skulle platsa i vilken pilsnerfilm som helst, men tyvärr var det allvar. Vår patetiske statsminister ville inte svara på Josefssons frågor, han hade nämligen inga svar. Och jag gissar att nuvarande Bilskojare portade Josefsson från Dag 1, för att slippa hamna i samma situation – utan svar.

  Vi ser nu en regering som blivit lynchad av en samlad journalistkår, om de gjort vad de gör för 30 år sen. Idag händer absolut ingenting. Inte ett smack. Inga besvärliga frågor. Inga motfrågor överhuvudtaget. Jo föresten, det fanns en, den siste, i P1:s Lördagsintervju som ställde motfrågor. Men den ”statsterroristen” är nu ”omplacerad”, precis som Karin Hübinette…

  Det är därför Janne Josefsson är heligt förbannad (tror jag), och han har givetvis helt rätt.

  Detta ÄR en livsfarlig väg in i tystnadens fascistiska återvändsgränd!!

  Ska vi verkligen ha det så här med våra makthavare…???

  P.S:
  Vad gör en gudomligt upphöjd radikalfeminist med gaget efter senast Hatboken? Åker hon till Pakistan för att hjälpa unga flickor med skol- & fundamentalistproblem? Eller åker hon till Indien för att hjälpa unga tjejer med mord & grova våldtäcktsproblem? Eller till Afghanistan för att hjälpa alla kvinnor med medeltidsproblem?

  Nej, den gudomligt upphöjda radikalfeministen åker givetvis till världens mest jämställda land, Italien, för att bränna lite stålar på vin, nöjen och sång. Och därmed hjälpa den stora kvinnokämpen Silvio Berlusconi något lite med den besvärliga statsskulden. I detta fantastiskt jämställda land kan man slå på TV:n och avnjuta välklädda och seriösa damer framförandes ett genusrelaterat budskap, dygnet runt, på alla kanaler. Tröttnar man på det kan man alltid ta en promenad och bli nypen i rumpan av en uppskattande italienare. Eller kanske rent av den gode Berlusconi själv? Plus en invit till lite skön ”Bunga Bunga”??

  Vem vet. Huvudsaken är att den renhåriga genuskampen går vidare…

  Men missa för guds skull inte konspirationsteorierna! Slutliga höjdpunkten på all fin underhållning! 🙂

  mariasveland[.]se/aktuellt/en-vecka-senare/

  Hej å hå!

  1. Gonzales, jag tycker du är den enda här som försöker diskutera väsentligheter, som t.ex. samhällsagendan, vad som är viktigt och inte. Jag tycker dessutom att du gör det bra.

   1. Tack tack, det var snällt sagt.

    Apropå samhällsagendan, höll jag på att kräkas när den gamle ateisten och anarkokapitalisten* Anders Borg igår på bästa sändningstid helt oförblommerat deklarerade att han nu definierar sig som RELIGIÖS… och att det numera är ”Kärleksbudskapet” som gäller … (plunk faint) …

    Vilket ”Kärleksbudskap” ger anarkokapitalisten till utförsäkrade cancersjuka…??? :O

    – Stå upp, tag din säng och gå!

    (puke)

    *som en gång sagt att alla skulle få äga en Atombomb (under förutsättning att de fick plats i garaget)

  1. Förfölja är kanske ett väl starkt ord, speciellt om man sätter det i relation till alla bloggar som kölhalat Täppas & Josefsson den senaste tiden, utan att ha en aning om vad som egentligen hänt eller sagts.

   En kanske lite intressantare frågeställning är vad Maria Sveland, förutom pengar, får ut av att förfölja 50% av mänskligheten med hjälp av mystiskt svårgenomträngliga och fundamentalt odiskutabla teorier, baserade på ett manifest skrivet av en lesbisk paranoid prostituerad missbrukare som genomfört ett mordförsök på en manlig bekant som hon fick för sig stulit hennes alster, och som hon dessutom trodde var vampyr.

   Sådana frågor intresserar mig, typ: – Hur långt kan man driva fördumningen och nedtystandet av en befolkning innan hela skiten exploderar?

   Mycket intressant, viktigt och aktuellt, och inte det minsta tröttsamt. Ska vi ge kvinnorna någon ärlig chans i det här samhället lär vi nog diskutera vissa charlataners arbetsmetoder *innan* det blir någon form av rökutveckling… då kan det vara för sent.

   Förresten, hur kommer det sig att du som man har en så undfallande attityd mot ovanstående? Vad får du ut av det?

   1. Gonzales, vi som känner Christer personligen vet att han, så snart en kvinna, vilken som helst, närmar sig en vattenpöl kränger han av sig jackan och lägger den i det våta på det att damen torrskodd kan gå över. Toffel eller Buddhalik, det är frågan men han är faktiskt hjärtesnäll.

    Hej från
    täppas

    som f.ö. håller med dig i ditt Charlatanresonemang. Satt just på tåget och funderade, trots att jag lovat mig att inte längre fundera på det; Den där kvällen, med gråtare och tungmålstal var som ett väckelsemöte där många med ögon frikyrkoimmiga av självgodhet hittar på vad tok som helst.

    1. 🙂 Tack Täppas, jo jag förstår nog att Christer är hyvens kille, och det är nog jag som lite elak i överkant ibland, men jag lovar – jag gillar alla människor (även Sveland, sort of)! Men det innebär ju inte att man inte kan undra lite vad de pysslar med, typ … 😉

     Väckelsemöte lol, jo jag känner änglarnas vindslag i nacken (jäkla tur att man är anonym!)… snart kommer det väl feministdrönare också!? 🙂

 2. Tack, Täppas, för länken så att jag kunde få höra allt med mina egna öron, och bilda mej en helt egen uppfattning! 🙂
  Har nu lyssnat, och förstår verkligen inte ett smack av allt som gapats om ang. hur Maria Sveland ska ha utsatts för mobbing eller påhopp.
  Vad jag just lyssnat på är ett samtal mellan ett antal människor… som förvisso inleddes av en mycket lång monolog av Maria Sveland. Kanske var det då fler än hon skulle tala som hon kände sej ”förminskad”?

  Inte ett hårt ord uppfattade jag. Däremot en del ärliga uttalanden. Och, uppmaningar till just Maria om att här o nu säga sin mening och ”ta debatten”.

  Din röst hörde jag mycket lite av, Täppas. Och, du var – då du alls uttalade dej – inte alls hemsk på något sätt.

  Har också läst Maria Svelands blogginlägg som Gonzales hade vänligheten att länka till här… och kan verkligen inte hålla med henne i något alls…
  Och, hur hon nu får till nån ”stormning av scenen”… visar nog bara tydligt och klart hur överdriven även resten av hennes återberättelse av den där kvällen är.
  För, den där rösten som greppade en mick o frågade publiken om de var roade osv var faktiskt det enda ”drama” jag kunde höra… och jag SÅG på expressens klipp redan för nån vecka sen att det inte alls rörde sej om någon ”stormning av scenen”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.