EN MAN KLEV AV TÅGET

Stefan, som hämtar mig vid stationen i Laholm, berättar att byggnaden, eftersom den ligger en bit utanför samhället kallas för ”Lilla Huset på Prärien”. Så är det med Stationer nu för tiden; de ligger utslängda på en vindpinad Åker vare sig det är i Hälsingland eller Halland.

Jag är inte Spencer Tracy som just klivit av Tåget utan en tillrest författare som ska tala på Laholms Bokhandel. Det är Stefan tillsammans med Diana som driver stället.

Det serveras Linssoppa med turkisk Yoghurt och rivet citronskal, äppelkaka och kaffe. Stämningen är så öppen och varm att jag pratar nästan lika länge som Björn Ranelid gjorde när han var här.

Laholmsborna berättar om just den gången när han kom till samhället (6.000 i centralorten och 23.000 i hela kommunen), parkerade sin Jaguar, med en registreringsskylt där det står RANELID, strax utanför Stadshotellet,  f.ö. samma hotell som jag själv bor på, dock utan Jaguar. Tina är världens gulligaste receptionist, frukostvärdinna och alltiallo.

Täppas4

Lagan, som passerar utanför Stadshotellets fönster vyssjar mig till sömns.

4 tankar om ”EN MAN KLEV AV TÅGET”

  1. Du verkar ha haft en trevlig kväll, fortsätt på det spåret och lämna JJ och hans likar åt sidan en tid. Skriv romaner!

  2. Vi som var där tyckte det var riktigt trevligt! Så himla kul att få se dig i verkligheten, speciellt när man följer dig så mycket via böcker, blogg och radio. Tack för en trevlig kväll och ta åt dig äran för att du inspirerar oss med din personlighet! //Torbjörn Svensson

  3. Blev många skratt. Speciellt när du berättade om din familjs bilresor. Kände igen mig från min uppväxt i Gävle.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.