PÅSK FLIGHT RADAR

Påskafton fylls köket med barn och barnbarn samt TM.s kompis Karina. H lagar Riktiga hemgjorda Hamburgare med Coleslaw och Klyftpotatis.

Karina berättar om sin senaste favorit-app till hennes iPhone. Den heter ”Flight Radar 24” och kostar 22:- med den kan hon i realtid följa över 6.000 olika flygplans rörelser över jordytan:

”Där är ett plan från Kanarieöarna på väg in mot Arlanda. Några är Kära medan några andra har beslutat sig för att skiljas. Någon har haft en Satans magsjuka och någon annan mer lyckligt lottad har gjort enastående shoppingfynd. Alla är solbrända.”

Att resa med Kataloger har förstås sin charm men att följa alla plan och deras rörelser är rena Drömmen. Fantasin får en massa spelrum och det bara för 22:-.

UtsiktTullaMaja, jag och Karina

Påskdagen tar vi en promenad runt byn. Massor av snö på åkrarna men vägarna är bara. I korsningen Åvägen/Mellanfjärsvägen ligger ett kvarglömt förklä från en Påskkärring.

Jättendals kyrka

Enligt de kristna uppstod Jesus denna dag från de Döda och som för att understryka detta lyser Solen upp kyrkan i byn. Men säg den som  ostört får känna sig en smula Påsksakral.

Vårvinterdagen slits sönder av Glassbilens korkade Fanfar.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.