TUSSILAGOTORSDAG

Torsdagspromenad med Urban runt Djurgården. Snålblåst och snö som krupit in under träden

”Dra på trissor!” utbrister Urban ”Tussilago!!!”

I en Södersluttning växer några tappra blommor. Jag ber honom ta en bild. Om vi varit två små pojkar hade vi kunnat plocka varsin bukett som vi med svettiga små händer kramat alldeles mosiga innan de hamnat hemma på köksbordets vaxduk. Nu är vi gubbar med Fotograferande Mobiler och den ena gubben har en Blogg.

Sedan frågar jag om han har lust att hänga med på Publicistklubben på måndag. Jasenko Selimovic kommer dit och jag tror även Jonas Hassen Khemiri.

”Så då handlar det kanske om huruvida man ska gömma sig bakom Strukturellt förtryck eller ta Personligt Ansvar?”

”Antar det.”

Urban är upptagen på måndag kväll men han vore inte ”Urban The Storyteller”om han inte drog något han i sammanhanget kommer att tänka på:

”Har du läst Väinö Linna?” undrar han och det får jag medge även om det var mycket länge sedan.

” Du vet, ”Okänd soldat” och det är det s.k. Finska Fortsättningskriget och Finnen Koskela ligger och trycker med några andra soldater när de blir beordrade att anfalla ett gäng Ryssar som hukar i en skogsdunge bakom ett öppet fält. Koskela börjar lubba mot Fienden, och upptäcker, när han kutar över fältet, ett brett dike. Han tar sats och hoppar och just i det där hoppet över diket slår det honom att det här Krigets utgång beror på just honom själv.”

”Blev han skjuten där mitt i sitt hopp?”

”Nej för Fan, han klarade sig och Finnarna vann.”

Detta och Tussilago var vår Torsdagspromenad.

Tussilago

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.