TANKAR KRING GAMMAL SNÖ

Det är sprödgröna Musöron på försigkomna Björkar och det ligger trött och ihopkrupen Snö i diket nära korsningen G:a Riks 13/Åvägen. Naturen ruskar på sig och luften är mättad med Vår.

Gammal snö

Prövar bärigheten i Snön och trampar igenom.

När som helst kan man falla igenom.

Läser en krönika om Lyckokrav av Mia Skäringer i Expressen. När hon publicerade en bild på sin degiga posthavandeskapmage blev många kvinnor häpna och glada. De hade också pösiga magar men skämdes.

Har kvinnor starkare Lyckokrav på sig än män?

Hör att en bekants bekants 20-åriga son förläst sig på Hemingways ”Och solen har sin gång” och genast vill resa till Paris och hänga på Barer. Sitta och kröka, deppa och prata om Livet.

Att lida, fast på ett snyggt konstnärligt sätt är en manlig disciplin.

Den här Vårluften gör mig Bondfilosofisk. En ordväxling från Födelsedagskalaset häromkvällen dröjer sig kvar:

”Finns det patologisk Godhet ungefär som Patologisk Ondska?”

”???”

”Ja men Anders Bering Breivik är ju Patologiskt ond och var då Moder Theresa Patologiskt God, att de båda har en skruv lös fast på helt olika vis?”

Någon invänder:

”Breivik är inte ond. Han gjorde allt det där hemska i bästa välmening. I hans hjärna gjorde han Världen en tjänst. Den som däremot njuter av att Plåga är Ond samtidigt som den som är God kan utföra de mest vidriga saker”

 

Den Snö som föll i fjol är inte att lita på

4 tankar om ”TANKAR KRING GAMMAL SNÖ”

  1. Funderade en stund på ondskan som alltid är aktuell och godheten som vi kanske inte ser men ämnet är svårt. Moder Theresa läste jag en bok om och fick en mer sammansatt bild av henne, god var hon eller är där hon kan finnas nu…hon sa så ofta bara några ord om omständliga sammanhang och träffade mitt i prick. Sedan lyssnar vi kanske inte på just godheten.
    Den där andre AB, ondskan personifierad kanske många tycker, men tänker också att i hans hjärna fungerade det så att han ansåg att han hjälpte världen. Sedan om han var svårt traumatiserad av barndomen eller vad men få gör ju hans handlingar ändå.

  2. Något annat, har Mia varit med i P1? Annars kan hon väl få vara det, såg att Mymlan kommer och blev genast något skeptisk;-), hon tog inte med min kommentar på sin blogg, jag tyckte inte exakt som hon eller skrev att hon var underbar, fantastisk o s v. Intressant i sig, det säger mer än tusen ord:-)

    1. Ja du Monica, det vore onekligen skoj att höra Mia.
      Säger inget annat, my lips are sealed, men själv censurerar jag aldrig bort beska kommentarer, fast jag älskar förstås dina vaniljsöta, och det är nog så att vi alla är olika. vilket väl i sig är bra.
      Hej från

      täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.