LÖRDAGS-SELFIE

Gränderna kokar av Turister, Gatumusikanter, Hjärndöda Hare Krishnakörer och tjattrande Skolklasser. Inomhus är det stilla. H är på Meditationshelg och Greven snusar under täcket.

Jag är skakad. Madame Bovary tog sig till slut av daga och jag känner en svår Saknad. Det var inte det att hon gång på gång bedrog sin Träbock till man som knäckte henne. Det var hennes lust till onödiga Lyxartiklar. Algeriska Sidenscarves, Kandelabrar i cicelerat Silver och utsökta Kuddöverdrag från Sardinien. Allt ville Hon ha men hade inte råd, började fiffla med växlar, lånade pengar och satt till slut som en råtta i den slutgiltiga fällan. Katastrof och Förnedring. Arsenik blev hennes sista Måltid och efter ett dygns utdraget lidande; Adjö Grymma Värld!

Vad skulle Madame Bovary ha Twittrat i detta prekära läge. Vad hade blivit hennes slutliga Punchline i Sociala Medier?

Det får vi aldrig veta men i DN:s kulturkrönika hör jag att en sådan där bild som man med Mobilen tar på sig själv och någon annan kallas för ”Selfie”. Madonna tog en sådan på henne och Hillary Clinton.

”Vad Fan är det fråga om?” muttrar Greven när jag stormar in i hans rum.

”Vi ska ta en ”Selfie” kära Gubben” säger jag entusiastiskt.

Han grymtar och vrenskas, påstår att han inte hunnit kamma sig men jag är envis och meddelar dessutom att han inte kan räkna med någon Lördagsslant om han inte ställer upp på en ”Selfie”.

LÖRDAGS-SELFIE

Motvilligt ger han med sig. Det är hemskt men det är sant: Pengar löser en massa problem och om Madame Bovary hade haft obegränsat av den varan hade hon sluppit ta livet av sig.

Laddar inför kvällens konsert när jag tillsammans med Favoritsvågern Erik ska lyssna på Roky Erickson på ”Debaser” Medis.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.