FRAMTIDEN VAR BÄTTRE FÖRR

När jag, på väg till Gymmet, närmar mig Hornsgatan möter en ringlande Orm av Tjoande och Hoande Studentflak. Om de taggade ned lite, bromsade in och frågade mig om Framtiden skulle jag säga att den var bra mycket bättre förr.

Som läget är nu råder en massiv Ungdomsarbetslöshet och den är inte mycket att Glädjetjuta över.

Tränar

Tränar med Peter och det så hårt att Livstycket nästan brister.

Vilar

Efteråt sitter vi och pratar om Livet: Om att vara här och nu, liksom Mindful, och inte hela tiden längta bort och köpa saker.

Jag och PeterJag

Min gode vän Riskkapitalisten, som vi med familj hade på middag i helgen, menade att det enda sättet att rädda den här världen från total kollaps är att vi slutar att Konsumera. Fullständigt köpstopp, helt enkelt varpå dottern försynt påpekade:

”Men Pappa, du har ju fyra par Ray Bans, tre båtar och två Sommarställen.”

Läser: ”Sändebud från Spegelstaden” av Janet Frame.

Äter: Måndagstorsk med Mozzarella, tomat och oliver.

Försöker: Vara här och nu.

4 tankar om ”FRAMTIDEN VAR BÄTTRE FÖRR”

  1. Väldigt träffande uttryck, det där om framtiden:-), absolut var det så. Skönt att se dig så närvarande och fylld av nuet. Det där med två sommarställen, känner, eller bekant om du vill som har tre. Fattar liksom inte hur man hinner med eller vad man har dem till heller. Solglasögon är lättare att skifta mellan så det förstår jag bättre:-) liksom att jag har rätt många handväskor, fast inte samtidigt:-). En trevlig vecka önskas dig Täppas!

  2. Täppas, om det tröstar: Jag har inte alls råd att konsumera för jag har två s.k. fritidshem och på grund av detta också två bilar. De är så långt från varann att jag inte orkar bila där emellan. Mitt ”hem” skulle jag kunna avstå från, men inte de två fritidsställena. Men jag har inga RayBans alls…

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.