STILLA DAGAR I NORDANSTIG

”Tänk att få bli personen på Sedeln” drömmer Greven medan vi väntar på våra Kebabtallrikar på Bergsjös Pizza & Kebab. Enda felet på stället, förutom att det är flottigt men åt andra sidan betalar vi för flott, är att personalen kallar mig för ”Farbror”. Det är inte illa menat, förmodligen bara något kulturellt Kurdbeteende.

Erik, Grevens polare från Stockholm, har just anlänt och TM, som tvekar inför floder av Transfett, sitter och petar i en Grekisk Sallad.

Det är 30 km på huvudgatan som passerar Verandan där vi sitter men Infödingarna slår oavbrutet hastighetsrekord. Det känns som att vänta på käk i en Amerikansk Highschoolrulle.

”Välkommen till Bergsjö i Nordanstigs kommun” säger TM, ”här skriver vi våra egna lagar”, vilket Erik som inte känner de lokala förhållandena plötsligt begriper.

Vi pratar om vem som ska få ståta på de nya sedlarna, de som kommer inom några år. Kalle Moraeus? Nej, han får inte plats, eller också, om man håller upp sedeln mot en lampa så projiceras han som ett Hologram i luften.  

Om Benny Andersson också vill ståta på sedeln, utbryter det då en vild rivalitet där Benny hotar att INTE rädda Slussen om Kalle går före? I Kvällstidningarna gör Benny hätska uttalanden om Kalle: ”Han är Musikaliskt, Mänskligt och Medialt, en Gökunge som en stor korkad Gök lagt i de Sköna Lärkornas bo” osv. Kommer Genusperspektivet råda och kan då Carola komma i fråga?

Hör, apropå Feministiska initiativ, att ”Mymlan” Solidaritetsuttit under elva timmar i en cell lika stor som den David Isaac suttit i under mer än ett decennium i Eritrea. Denna kampanjcell finns uppställd i Visby hamn under Almedalsveckan.

Ringer Jullan, som vimlar omkring där bland lobbyister, politiker och journalister, men hon svarar inte och om jag känner henne rätt sitter hon snarare i Gutekällarens bar än i den där Cellen.

Vad gäller sedlarna är Greven helt klart ett bra alternativ. Lagom rund, lagom rar.

500

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.